Kunigas R. Doveika: „Vytautas padarė didelę klaidą“

Šv. Mišias už V. Šapranausko vėlę Šv. Kryžiaus bažnyčioje Vilniuje aukojęs kunigas Ričardas Doveika aktoriaus poelgį vadino klaida ir nuodėme.

Šv. Kryžiaus bažnyčioje Vilniuje už velionį V. Šapranauską buvo laikomos šv. Mišios.<br>T. Bauras
Šv. Kryžiaus bažnyčioje Vilniuje už velionį V. Šapranauską buvo laikomos šv. Mišios.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Apr 22, 2013, 11:37 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:24 PM

„Tai, kad mes šiandien meldžiamės už jį, nereiškia, kad spekuliuojame Dievo gailestingumu ir nežaidžiame su juo. Niekada jokiomis aplinkybėmis negali būti pateisinamas rankos pakėlimas prieš savo gyvybę. Vytautas padarė didelę klaidą.

Šv. Mišių auka yra malda į Dievo gailestingumą, nes jo klaidą padariusiojo žmogaus gyvenime labiausiai reikia. Noriu tikėti, kad šiandieninės iškilmės valandoje mes išsaugosime teisingą žvilgsnį į Viešpaties veidą: nuodėmę pasmerkiame, klaidą parodome, bet už žmogų meldžiamės”, –  sakydamas pamokslą pabrėžė tolerantiškumu garsėjantis kunigas R. Doveika.

Scena - tarsi spektaklio siužetas

Sekmadienį ryte žmonės su baltomis gėlėmis rankose dar ėjo atsisveikinti su Mažajame teatre pašarvotu aktoriumi. Scena, kurioje išstatyta urna, dekoruota taip, tarsi atspindėtų spektaklio siužetą.

Sekmadienį ryte pareikšti paskutinės pagarbos V. Šapranauskui buvo atėjusi ir prezidento Algirdo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė, dainininkas ir prodiuseris Samas (Saulius Urbonavičius), TV laidų vedėjas Vytaras Radzevičius, „Lietuvos ryto“ TV direktorius Linas Ryškus, aktorės Gabija Jaraminaitė ir Vaiva Mainelytė bei daug kitų žinomų meno, teatro scenos, televizijos žmonių.

Aktorių graužė vienatvė

Ketvirtadienį aktorius rastas negyvas savo bute S. Konarskio gatvėje. Žinomo aktoriaus tris paras ieškojo artimieji. Pareigūnus ketvirtadienį iškvietė aktoriaus sūnus Gytis Šapranauskas, kuris negalėjo patekti į tėvo butą. Specialiosios tarnybos turėjo išlaužti duris. Aktoriaus kūnas buvo rastas bute antrajame aukšte.

Teigiama, kad V. Šapranauskas rastas pasikoręs vonios kambaryje. V. Šapranauską pažinojusių žmonių liudijimu, tūkstančius žmonių linksminusį aktorių slėgė vienatvė, dažnai apnikdavo slogi nuotaika.

Penktadienį jam būtų suėję 55 metai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.