Arkivyskupo svečiai rinkosi į vaišes kurijoje

Po šv. Mišių Vilniaus arkikatedroje, kai buvo perskaityti popiežiaus Pranciškaus skiriamieji raštai, kuriais vyskupas Gintaras Grušas paskirtas Vilniaus arkivyskupu metropolitu, svečiai rinkosi į Vilniaus atkivyskupijos kuriją sveikinti naujojo metropolito.

Po šv. Mišių sveikinti G. Grušo atvyko ir monsinjoras A. Svarinskas.<br>V. Valentinavičius
Po šv. Mišių sveikinti G. Grušo atvyko ir monsinjoras A. Svarinskas.<br>V. Valentinavičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Apr 23, 2013, 4:45 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:35 PM

Garbūs svečiai arkivyskupo ingresą minėjo Vilniaus arkivyskupijos kiemelyje. Svečiams buvo paruoštos vaišės. Jie buvo vaišinami baltuoju ir raudonuoju vynu, įvairiausių rūšių sūriais. Vaišes lydėjo arkivyskupo laiminimas ir malda. 

Svečiai buvo kviečiami nenešti dovanų, o jei vis dėlto apsispręstų paaukoti – savo aukas atnešti pinigais. Organizatorių teigimu, šios aukos bus skirtos vargstantiesiems.

Į vaišes skubėjo ne tik kunigai, vyskupai, davę paklusnumo arkivyskupui įžadus, bet ir pasauliečiai, tarp jų – ir politikai.

Buvusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė sakė, kad iš naujojo arkivyskupo tikisi didesnio dėmesio kitataučiams, kitų religijų atstovams.

Iškilmėse dalyvavęs Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios vyskupas Mindaugas Sabutis teigė tikįs, kad bus daugiau supratimo ir glaudesnio bendradarbiavimo tarp kitų konfesijų atstovų.

Vaišėse svečiavęsis Lietuvos kariuomenės vadas Arvydas Pocius, spausdamas arkivyskupui G. Grušui ranką, išreiškė viltį, kad Lietuvos kariuomenė neliks be ganytojo.

Antradienį arkivyskupas į Vilniaus arkikatedrą atvyko lydimas kardinolo A. J. Bačkio, Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininko S. Tamkevičiaus. Į šv. Mišias – ingresą atvyko ir prezidentas Valdas Adamkus, jis sėdėjo šalia prezidentės Dalios Grybauskaitės. Iškilmėse dalyvavo ir kitų konfesijų kunigai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.