Moksleivių daugiakalbystės olimpiadoje skambėjo per 20 kalbų

Baigėsi antroji respublikinė mokyklų daugiakalbystės olimpiada „Aš kalbu, tu kalbi – Mes bendraujame!“. Tarptautinėje Amerikos mokykloje Vilniuje (AISV) antrus metus iš eilės vykusiame renginyje susirinko ir savo gebėjimus bendrauti keliomis kalbomis demonstravo net 31-os šalies mokyklų vyresniųjų klasių moksleiviai, skambėjo per 20 skirtingų pasaulio kalbų.

Moksleiviai demonstravo ne tik kalbų žinias, bet ir kūrybiškumą.<br>Organizatorių nuotrauka
Moksleiviai demonstravo ne tik kalbų žinias, bet ir kūrybiškumą.<br>Organizatorių nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-23 10:58, atnaujinta 2018-03-07 21:12

Daugiakalbystės gebėjimus parodė mokyklų komandos iš Vilniaus, Maišiagalos, Trakų, Šalčininkų, Kauno, Alytaus, Jonavos, Anykščių, Druskininkų, Panevėžio, Šeduvos, Pasvalio, Šiaulių ir Klaipėdos. Įvairių komandinių ir individualių užduočių metu kiekvienas dalyvis be savo gimtosios kalbos privalėjo bendrauti ne mažiau nei dar dviem kitomis kalbomis, o komandose buvo privaloma naudoti net tris skirtingas kalbas.

Moksleiviai demonstravo anglų, rusų, prancūzų, vokiečių, švedų, italų, ispanų, kinų, latvių, estų, hebrajų, ruandiečių, turkų, suomių, norvegų, danų, baltarusių, japonų, korėjiečių, vietnamiečių, graikų ir kitų kalbų žinias. Moksleiviai varžėsi ir žinių viktorinoje, kurioje turėjo įrodyti žinias ne tik apie pasaulio kalbas, bet ir apie jomis kalbančių šalių kultūrą, meną, žymius žmones ir kt.

Pirmąją vietą olimpiadoje ir 2013 Kalbų ambasadoriaus titulą šiemet iškovojo Vilniaus Jėzuitų gimnazija.

Antroji vieta atiteko Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijai, trečioji – Vilniaus M. Biržiškos gimnazijai. Specialiais ISM Ekonomikos ir vadybos universiteto įsteigtais prizais už kūrybiškumą atliekant namų darbų užduotį buvo apdovanotos Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje (AISV), Pasvalio P. Vileišio ir Druskininkų „Ryto“ gimnazijos, o už trikalbio slemo sukūrimą – taip pat dvi pastarosios gimnazijos ir Vilniaus Jėzuitų gimnazija.

Britų taryba, Prancūzų institutas Vilniuje ir Gothe's institutas apdovanojo geriausiai atitinkamai anglų, prancūzų ir vokiečių kalbomis individualias užduotis atlikusius moksleivius.

Metų kalbų ambasadore 2013 – mokykla, kuri aktyviausiai skatina įvairių kalbų mokymąsi, kuria daugiakalbę mokymosi aplinką bei aktyviai skleidžia daugiakalbystės idėją – šiemet išrinkta Vilniaus jėzuitų gimnazija.

Olimpiadą kaip ir pernai kartu su AISV organizavo LR Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM), Švietimo mainų paramos fondas (ŠMPF), Ugdymo plėtotės centras (UPC), Gėtės ir Prancūzų institutai Lietuvoje, Britų taryba ir ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas.

Organizatoriai tikisi, kad tradicija tampantis renginys paskatins dalyvius mokytis daugiau įvairių kalbų ir puoselėti individualiąją daugiakalbystę, motyvuos domėtis kitomis kultūromis ir leis pajusti kūrybiškumo, asmenybės lankstumo, gebėjimo bendrauti įvairiose situacijose skirtingomis kalbomis naudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.