Seimo naujokai greit išmoko tuštinti valstybės kišenę

Nuolat gendantys automobiliai, pašto ženklų, vizitinių kortelių, suvenyrų ir kanceliarinių prekių trūkumas – tokiomis bėdomis gyvena dauguma Seimo narių. 

Taupančiųjų Seime - vos vienas kitas.<br>V. Ščiavinskas
Taupančiųjų Seime - vos vienas kitas.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Apr 23, 2013, 7:43 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:24 PM

Pirmąjį šių metų ketvirtį parlamentinei veiklai Seimo nariai gavo po 6 tūkst. 574 litus. Net 32 parlamentarai valstybės skirtus pinigus išleido iki paskutinio cento. Nemažą dalį jų sudarė Seimo naujokai. Iš viso seimūnai išleido 790,5 tūkst. litų.

Taupiausias buvo premjeras

Mažiausiai Seimo nario veiklai skyrė naujasis premjeras Algirdas Butkevičius. Į Vyriausybės rūmus persikraustęs ir darbo reikmėmis valstybės aprūpinamas Socialdemokratų partijos pirmininkas parlamentinei veiklai per pirmuosius tris šių metų mėnesius skyrė vos 167 litus. Šie pinigai panaudoti išlaidoms už telefoną.

Turtingiausias Seimo narys Viktoras Uspaskichas pinigus naudojo tik kanceliarinėms prekėms. Jis išleido 534 litus.

Seimo pirmininką Vydą Gedvilą taip pat galima priskirti prie taupančiųjų. Jis per tris mėnesius išleido 893 litus. Beveik visi pinigai panaudoti informacijos skelbimui žiniasklaidoje, 120 litų – knygoms.

Tūkstančiai – gėlėms ir pieštukams

Ilgametė Seimo narė V. Abramikienė knygoms šiemet jau išleido 1 tūkst. 789 litus, pašto paslaugoms – 486 litus.

Darbo partijos atstovas Kęstutis Daukšys kanceliarinėms prekėms atseikėjo 1 tūkst. 886 litus. Jaunasis „darbietis“ Viktoras Fiodorovas gėlėms ir suvenyrams išleido 1 tūkst. 26 litus, jo kolegė Dangutė Mikutienė – 1 tūkst. 96 litus. Visgi šioje srityje nepralenkiamas buvo socialdemokratas Eduardas Šablinkas, kuris gėlėms ir suvenyrams išleido 1 tūkst. 819 litų.

Aklas Seimo narys socialdemokratas Edvardas Žakaris informacijos skelbimui žiniasklaidoje išleido 5 tūkst. 933 litus.

Seimo naujokas konservatorius Liutauras Kazlavickas pašto paslaugoms sugebėjo išleisti nei 4 tūkst. 383 litus. Jo kolega buvęs ūkio ministras Dainius Kreivys už 3 tūkst. 521 litą pasigamino vizitinių kortelių ir kitos dalinamos informacijos. Socialdemokratas Andrius Palionis 1,8 tūkst. litų išleido kompiuterių ir kitos įrangos nuomai.

Automobiliai tuština kišenes

Visgi daugiausiai Seimo nariai pinigų skiria automobilių nuomai ir jų priežiūrai bei kurui.

Socialdemokratas Mindaugas Bastys automobilio nuomai ir priežiūrai išleido visas valstybės skiriamas lėšas – 6 tūkst. 574 litus.

Kiek daugiau nei 6 tūkst. litų automobiliui išleido konservatoriai Sergejus Jovaiša ir Emanuelis Zingeris, „darbiečiai“ Petras Narkevičius, Ričardas Sargūnas, Valdas Skarbalius ir Raimundas Paliukas, „tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius, socialdemokratai - Darius Petrošius, Giedrė Purvaneckienė, Algimantas Salamakinas ir Juras Požėla, Lenkų rinkimų akcijos atstovė Irina Rozova

Buvęs premjeras Andrius Kubilius automobiliui skyrė apie 5,1 tūkst. litų.

Socialdemokratas Antanas Nesteckis vien už automobilio draudimą sumokėjo 2 tūkst. 410 litų. Jo kolega krašto apsaugos ministras Juozas Olekas sumokėjo 623 litus už transporto priemonės nuomą žmonių ekskursijai į Seimą.

Žaliųjų atstovas Linas Balsys automobiliu, matyt, važinėja rečiau, nes iš valstybės prašo 695 litų, kuriuos išleido taksi paslaugoms ir visuomeninio transporto bilietams.

Skaičiuoja kiekvieną litą

Seimo nariai taip pat gali gauti kompensaciją už savo biuro priežiūrą. Bene brangiausiai valstybei kainuoja sveikatos apsaugos ministro Vytenio Andriukaičio biuro priežiūra – 4 tūkst. 328 litus per ketvirtį. Tuo tarpu konservatorius Mantas Adomėnas tam išleido vos 16 litų.

Solidžią algą gaunantys ir darbinei veiklai iš valstybės biudžeto pinigų sulaukiantys seimūnai nesibodi Seimo kanceliarijai teikti net pačių mažiausių sąskaitų. Štai, pavyzdžiui, konservatorė Vilija Aleknaitė Abramikienė ir socialdemokratė Irena Šiaulienė prie savo išlaidų nurodė po 3 litus už banko sąskaitų aptarnavimą.

Bene daugiausiai pinigų pervedinėja ir sąskaitų apmoka „tvarkietis“ Petras Gražulis. Jo operacijos bankuose valstybei kainavo 55 litus. Likusius šešis tūkstančius litų P. Gražulis išleido automobiliui.

Konservatorė Agnė Bilotaitė iš valstybės nori susigrąžinti 13,8 lito už gėles ir suvenyrus, Rasa Juknevičienė – 11,08 Lt už kanceliarines prekes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.