Darbo partijos nebeliko, naujam dariniui vadovaus V. Gapšys (papildyta)

Trečiadienio vakarą Lietuvoje susikūrė nauja politinė partija. Kėdainiuose už uždarų durų susijungė Darbo ir Leiboristų partijos. Buvo sukurtas naujas politinis darinys, turintis naują pavadinimą. Seimo narys V. Uspaskichas tikino, kad toks žingsnis nėra susijęs su Darbo partijos byla, o taip galvojančius politologus išvadino kvailiais. Naujos partijos pirmininku išrinktas Vytautas Gapšys.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Apr 25, 2013, 7:48 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 6:47 PM

„Tik negalvokit, kad jungdamiesi norime išvengti atsakomybės teisme. Tai kvaili kai kurių politologų pamąstymai. Galėjome atsakomybės išvengti tiesiog paprašę narių išeiti iš partijos. Jei partijoje liktų mažiau nei tūkstantis narių, ją automatiškai uždarytų. Tačiau mes kaip tik priimame atsakomybę ir niekur nebėgame“, - dar prieš suvažiavimo pradžią žurnalistams sakė V. Uspaskichas.

Paklaustas, ar tikrai partijos jungiasi ne dėl teismo proceso ir jungtuvės yra iš meilės, V. Upsaskichas patikino: „Taip taip, iš meilės viskas.“

Politikas žurnalistams taip pat tvirtino, kad derybos su nušalintojo prezidento vadovaujama partija „Tvarka ir teisingumas“ vyksta ir partijos sėkmingai gali susijungti.

„Deramės dar su kai kuriomis partijomis. Deramės su krikščionimis demokratais. Su mumis daug kas nori jungtis“, - tikino V. Uspaskichas.

V. Uspaskichas - pavaduotojas

Naujasis vadovas V. Gapšys po partijų jungtuvių tikino, kad partijos tikslai iš esmės nesiskirs nuo Darbo partijos programos. Tačiau artimiausiu metu daugiau dėmesio bus skiriama pozicijų stiprinimui tiek nacionalinėje valdžioje, tiek vietos savivaldose. Naujasis pirmininkas, kaip ir jo pavaduotoju tapęs V. Uspaskichas, tikino, kad partijų jungtuvės su byla teisme nesusijusios. „Manau, kad žmonės turėtų džiaugtis vienijimosi procesu politikoje. Tą darėme, kai jungėmės su Naująja sąjunga, ta darome ir dabar“, - kalbėjo V. Gapšys.

Susijungimas iš reikalo?

Po trečiadienį susijungusių Darbo ir Leiboristų partijų susidarė naujas juridinis asmuo. Tai reiškia, kad Darbo partijai nebegresia likvidavimas.

Naujoji partija vadinsis Darbo partija (leiboristai).

Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kur Darbo partija teisiama dėl melagingos buhalterijos vedimo ir sukčiavimo.

Leiboristų partija susikūrė 2008 m. birželio 15 d., artėjant Seimo rinkimams. Pirmininku buvo išrinktas jaunimo organizacijos „Darbas“ lyderis V. Fiodorovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.