Krokodilo ašaros slepia algų priedus

Generalinis policijos komisaras S. Skvernelis ir jo pavaduotojai kone kasdien nepraleidžia progos pavirkauti, kaip skurdžiai gyvena mūsų policininkai. Norinčių tapti angelais sargais kad ir už pusantro tūkstančio litų algą gal atsirastų, tik net tokių pinigų neva nėra.

Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Lekavičius

Apr 25, 2013, 7:31 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 6:47 PM

Kaip kam. Eiliniams patruliams – tai jau tikrai. Užtat policijos grietinėlė nesibodi pasilepinti kaimo turizmo sodybų teikiamais malonumais ir už tai dar gauti priedus prie algos.

Antai pastaruoju metu vyko net keturi seminarai, kurių metu neeiliniai policijos darbuotojai mokėsi, kaip reikės dirbti Lietuvai pirmininkaujant Europos Tarybai.

Gal tik sutapimas, kad trys iš jų surengti „Kernavės bajorynėje” – itin prabangioje sodyboje, kurios vienas įkūrėjų yra buvęs Seimo Teisės departamento vadovas K. Virketis, posto netekęs už tai, kad tarnybiniu automobiliu vežiojo pagainioti savo šunį.

Irgi sutapimas, jog generalinio komisaro pavaduotojas A. Stončaitis pastebėtas besibičiuliaujantis su šiuo sodybos savininku.

Dar vienas toks seminaras vyko taip pat ne pačiame pigiausiame – „Margio” viešbutyje Trakuose. Anot Policijos departamento atstovų, šie renginiai brangiai nekainavo – apie 10 tūkst. litų. Argi čia pinigai? Net ir konkurso skelbti nereikia, užtenka paskambinti pažįstamiems. Nors pačiame departamente posėdžių salių lyg ir nestinga.

Nekokie pinigai mokami ir už tokių seminarų rengimą bei su jais susijusių projektų priežiūrą.

Antai tas pats A. Stončaitis pernai už tokius „nuopelnus” šlavėsi 22 proc., o šių metų pradžioje – jau net 37 proc. priedą prie tarnybinio atlyginimo.

Panašius priedus generalinio komisaro S. Skvernelio įsakymu gavo dar mažiausiai 9 departamento vadininkai.

„Tai nedidelės lėšos. Prie mano algos prisidėtų gal kokie 400 litų”, – prispaustas teisinosi beveik 7 tūkst. litų dydžio pagrindinį atlyginimą gaunantis policijos generalinio komisaro pavaduotojas.

Gal ir eilinis patrulis iš Rokiškio ar Šiaulių tokio dydžio premiją pavadintų smulkmena? Sunku patikėti.

Bet eiliniams pinigų nėra. Todėl jų vadams ir toliau belieka lieti krokodilo ašaras, rengti abejotinos vertės projektus ir gyventi iš priedų. Juk iš algos – per sunku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.