Iš „Ryanair“ lėktuvo išsodintas lietuvis, apšlapinęs pakilimo taką

Didžiojoje Britanijoje teisiamas lietuvis, Liverpulio Johno Lennono oro uoste išmestas iš „Ryanair“ lėktuvo už tai, kad girtas šlapinosi ant pakilimo tako. Po to jo bagaže buvo rastas medžioklinis peilis ir dujinis pistoletas bei šratų. 27 metų Nerijus Stankaitis visą šį turtą vežėsi registruotame bagaže, pernai gruodžio 3 d. ketindamas skristi į Vilnių, rašo „Liverpool Echo“.

Teismui lietuvis aiškino, kad buvo girtas belaukdamas skrydžio užsimanė į tualetą, bet prastai mokėdamas anglų kalbą nesugebėjo paaiškinti, ko nori.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Teismui lietuvis aiškino, kad buvo girtas belaukdamas skrydžio užsimanė į tualetą, bet prastai mokėdamas anglų kalbą nesugebėjo paaiškinti, ko nori.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 27, 2013, 9:47 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:14 PM

Teismui lietuvis aiškino, kad buvo girtas belaukdamas skrydžio užsimanė į tualetą, bet prastai mokėdamas anglų kalbą nesugebėjo paaiškinti, ko nori.

Prokuroras Philas Astbury sakė: „Atsakovas įlipo į lėktuvą, bet elgėsi taip, kad pilotas ir personalas turėjo ieškoti pagalbos“.

Atvykusiems pareigūnams N. Stankaitis pasirodė susijaudinęs ir akivaizdžiai girtas, nuo jo stipriai trenkė svaigalais.

Apieškojus jo bagažą, buvo rasti ginklai.

Kalbėdamasis per vertėją, lietuvis sakė, kad dirbo renginių organizavimo kompanijoje, pistoletą rado po vieno renginio, o peilį nusipirko kitame renginyje.

Advokatė Claire Jones sakė, kad N. Stankaičiui reikėjo nueiti lėktuve į tualetą, bet dėl kalbos barjero jis nesugebėjo išsiaiškinti, ir viskas baigėsi nusišlapinimu tiesiog ant asfalto.

„Jis buvo kvailas ir supranta, kad dėl savo kvailumo atsidūrė teisme“, - pridūrė ji.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.