KSU – ryžtingas siekis rengti ateities specialistus

Vos metus esmines permainas vykdantis Kazimiero Simonavičiaus universitetas (KSU) sukūrė per 15 šiuolaikiškų studijų programų. Nors atrodo, kad privati mokymo įstaiga galėtų pataikauti kiekvienam ją pasirinkusiam studentui, rektorius Arūnas Augustinaitis sako, kad svarbiausia – studijų kokybė, mums rūpi, kokį absolventą išleisime į darbo rinką.

Kazimiero Simonavičiaus universitete veikia speciali programa „Karjeros kelias”, kurios tikslas – suformuoti individualias karjeros perspektyvas kiekvienam studentui.<br>A. Barzdžius
Kazimiero Simonavičiaus universitete veikia speciali programa „Karjeros kelias”, kurios tikslas – suformuoti individualias karjeros perspektyvas kiekvienam studentui.<br>A. Barzdžius
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Barzdžiūnaitė („Lietuvos rytas”)

Apr 30, 2013, 11:37 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:29 PM

Keliami aukšti reikalavimai, todėl universitetas nedaro nuolaidų studentams, kurie į studijas žiūri nerimtai. Tik iš esmės pakeitę savo požiūrį į mokslą jie galės prisijungti prie beveik 900 absolventų, įgijusių universiteto diplomą per pastarąjį dešimtmetį.

– Kaip ketinate konkuruoti su kitais universitetais?

– Tikrai ne tais tradiciniais būdais – kas pritrauks didesnį studentų srautą ar geriau reklamuosis. Kazimiero Simonavičiaus universitetas nekonkuruoja su kitais universitetais, o tiesiog plėtoja kokybiškai naują nišą universitetų sistemoje. Mes kuriame šiuolaikiškesnę ir efektyvesnę studijų erdvę, siūlome modernesnes tarpdalykines studijų programas, susietas ir su moksliniais tyrimais, ir su šiuolaikinės praktikos poreikiais.

Nenorime būti tas universitetas, kuris gyvena vien iš studentų mokesčių. KSU ugdo į inovacijas ir kūrybą orientuotus studentus, kurie mąsto apie pasaulį kiek plačiau, nei šiandien visiems įprasta. Siekiame, kad mūsų absolventai rinkoje būtų konkurencingi ir gebėtų patys formuoti savo karjeros kelią pokyčių pasaulyje.

Universiteto veikla atliepia besikeičiančio pasaulio iššūkius šiandien nusistovėjusiai tradicijai. Šis mūsų pasirinkimas ir sunkus, ir rizikingas, tačiau labai viliojantis dar neatskleistomis perspektyvomis, nes mes pasiryžę sukurti XXI amžiaus universiteto modelį, kuris atitiktų globalaus pasaulio tendencijas.

– Universiteto šūkis – išrask savo ateitį. Skamba drąsiai.

– Tai ne reklaminis šūkis, tai mūsų moto, kuris sujungia vertybes ir filosofiją – ateities išradimas pradedamas vos pravėrus universiteto duris. Jei pažvelgsime į šiandienį informacijos, žinių, kūrybos pasaulį, suprasime, kad mes visi labiau pradedame gyventi pasaulinio tinklo realybėje, kurioje įmanoma viskas. Ši visuotinio žinojimo aplinka atveria neribotas kūrybos ir inovacijų galimybes – tik tie, kurie įgyja tinkamą žinių pamatą, gali ne tik puikiai konkuruoti globaliame pasaulyje, bet ir patys formuoti savo karjeros perspektyvas.

– Pavyzdžiui?

– Tarkime, vadyba ar teisė, apie kurias formuojama itin nepalanki visuomenės nuomonė, teigiama, kad parengta pernelyg daug įvairaus profilio vadybininkų ar teisininkų, kurie užtvindo kone visas darbo biržas, lūkuriuoja prie darbdavių durų ar skuba įgyti profesinį išsilavinimą.

Tačiau ką rodo ne tik pasaulinė, bet ir lietuviškoji praktika? Rasti aukšto lygio vadybininką, verslo specialistą ar teisininką – sunki misija.

Taigi klausimas, kokias kompetencijas turi įgyti, sakykim, vadybininkas, kad jis taptų geidžiamas, paklausus, gebantis suprasti šiandienį pasaulį ir valdyti visus jo santykius – toks specialistas būtų laukiamas bet kurioje veiklos srityje, nesvarbu, Lietuvoje ar svetur.

Tai nėra tik funkcijos atlikėjas – jis nuolat besimokantis, kuriantis naujoves ir priimantis veiksmingiausius sprendimus žmogus, gebantis analizuoti situacijas, pasinaudoti tiksliais metodais, naujausiomis technologijomis. Kitaip sakant, vadybininkas, kuris iš tikrųjų supranta šio pasaulio reiškinius ir turi instrumentus šiems reiškiniams valdyti, veikiausiai būtų kiekvieno darbdavio svajonė.

– Norite turėti ne vadinamąjį studijų, bet žinių universitetą?

– Būtent tokį, kuriame visos studijos grindžiamos naujausiais moksliniais laimėjimais, tyrimais ir praktikoje diegiamomis inovacijomis. Tai galima pasiekti tik tada, kai universitete formuojama vertybėmis grįsta akademinė bendruomenė, kurioje studentas tampa jaunesniuoju kolega, šiukštu, ne gaunančiu paslaugą klientu, kad kartu dirbtų su savo dėstytojais, mokslininkais ir darbdaviais, ir teoriškai, ir praktiškai rengdamasis savo ateities karjerai.

Universitete jau veikia speciali programa „Karjeros kelias”, kurios tikslas – suformuoti individualias karjeros perspektyvas kiekvienam mūsų studentui.

Neatsitiktinai universitetas kviečia vis daugiau užsienio dėstytojų ir geriausių specialistų praktikų, kurie ne tik perteikia naujausias žinias ir patyrimą, bet ir ugdo lyderių mąstymą bei savybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.