N. Venckienės turtas Garliavoje keliauja iš rankų į rankas

Seimo narė 41 metų Neringa Venckienė savo namą Garliavoje jau ne pirmą kartą patiki artimiesiems. Prieš tapdama teisėja šį turtą ji buvo dovanojusi tėvui, o dabar perleido 39 metų sutuoktiniui.

N. Venckienė savo namą Klonio gatvėje Garliavoje buvo dovanojusi šalia jos gyvenančiam tėvui V. Kedžiui.<br>M. Patašius
N. Venckienė savo namą Klonio gatvėje Garliavoje buvo dovanojusi šalia jos gyvenančiam tėvui V. Kedžiui.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys („Lietuvos rytas“)

Apr 30, 2013, 12:02 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:29 PM

Mįslingai dingusios N. Venckienės nekilnojamasis turtas Garliavoje, Klonio gatvėje, dabar priklauso jos vyrui Aidui Venckui.

18 arų žemės sklypą ir jame esančius statinius – dviejų aukštų penkių kambarių 217 kvadratinių metrų ploto gyvenamąjį namą, 34 kvadratinių metrų ploto garažą, 32 kvadratinių metrų ploto ūkinį pastatą N. Venckienė sutuoktiniui perleido dar pernai.

Vyro ir žmonos sutartis dėl turto perleidimo pasirašyta 2012 metų liepos 2-ąją – tą pačią dieną, kai N. Venckienė buvo atleista iš Kauno apygardos teismo teisėjo pareigų.

Pasirodo, kad šis sklypas ir namas ir anksčiau buvo atsidūrę kito N. Venckienei artimo žmogaus rankose – N. Venckienė dar 1998 metų vasarį žemę ir namą dovanojo savo tėvui Vytautui Kedžiui. Šis 2002-ųjų liepos 1 dieną dukteriai grąžino šią brangią dovaną.

Kodėl reikėjo žaisti keistus žaidimus, mokėti už paslaugas notarams, kitiems specialistams, V. Kedys ir A. Venckus „Lietuvos rytui” vakar atskleisti nepanoro.

Manoma, kad tokie juridiniai žingsniai galėjo būti susiję su pajamų ir turto deklaracijomis.

N. Venckienė 1999 metais pasitraukė iš Žemės ūkio universiteto juristo pareigų ir pradėjo dirbti Kauno apylinkės teisme. Teisėjai ir kandidatai į teisėjus privalo deklaruoti savo turtą ir pajamas.

Neatmetama, kad N. Venckienė laikinai atsikratė turto vengdama klausimų, iš kokių lėšų ji, dar būdama netekėjusi, 1992 metais nusipirko garliaviškei Adelei Butkevičienei priklausiusį sklypą ir pasistatė jame namą.

N. Venckienei tapus valdos Klonio gatvėje savininke, būstas buvo tik pradėtas statyti. Statybos baigėsi 1995 metais. Vos 24 metų N. Venckienė sugebėjo ne tik įsigyti žemės, bet ir įsirengti erdvų namą.

Įsitvirtinusi teisme, 2002 metais N. Venckienė su tėvu vėl nuvyko pas notarą – viskas, ko anksčiau buvo atsisakiusi, vėl perėjo į jos rankas.

Matyt, trejų metų teisėjos alga N. Venckienei jau leido jaustis drąsiai – nebijoti įtarimų, kad turtas galimai buvo įgytas už nelegalias pajamas.

Ne paslaptis, kad N. Venckienės brolis Drąsius Kedys, kaip ir daugelis kitų garliaviškių, vertėsi žvėrelių kailių prekyba.

Grąžinęs namą dukteriai, V. Kedys po trijų mėnesių tapo jos artimiausiu kaimynu.

2002 metų spalį N. Venckienės tėvai iš vietos gyventojo Dariaus Armono už 55 000 litų nusipirko gretimą 18 arų žemės sklypą ir jame esantį namą.

257 kvadratinių metrų ploto šešių kambarių name Kedžiai gyveno su savo sūnumi D. Kedžiu. Jis į šį būstą buvo parsivedęs Laimutę Stankūnaitę, su kuria susilaukė dukters.

Tačiau netrukus jauna motina buvo priversta išeiti su mažu vaiku ant rankų, o tėvas vėliau sukėlė tariamos pedofilijos skandalą.

Galvose sukasi daugybė planų

Gintaras Černiauskas

Advokatas

„Sunku pasakyti, ko N. Venckienė siekia turtą perleidusi savo vyrui.

Turto perleidimo sutuoktiniams sandorius, sudarytus siekiant išvengti žalos atlyginimo ar skolos išieškojimo, teismai naikina, atkurdami buvusią teisinę padėtį.

Nenustebčiau, jei greitu laiku būtų forminamos Venckų skyrybos. Tada šio turto jau nebūtų galima areštuoti ar konfiskuoti.

Stebiuosi, kiek šie žmonės yra parengę planų ir netikėtumų, kad galėtų vedžioti aplink pirštą valstybę.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.