Jaunimas veja N. Puteikį iš partijos

Jauniesiems konservatoriams nusibodo Seimo nario Naglio Puteikio akibrokštai. Jie parlamentarą siūlo pašalinti iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) gretų.

N. Puteikis nesijaučia prasikaltęs ir nežada savo noru išeiti iš partijos.<br>R. Danisevičius
N. Puteikis nesijaučia prasikaltęs ir nežada savo noru išeiti iš partijos.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė ("Lietuvos rytas")

May 8, 2013, 7:28 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:29 AM

TS-LKD tarybą, prezidiumą, pirmininką ir priežiūros komitetą pasiekė Jaunųjų konservatorių lygos pasiūlymas dėl destruktyvios ir skaldančios veiklos išmesti N. Puteikį iš partijos.

Jaunųjų konservatorių įsitikinimu, N. Puteikio elgesys visiškai nedera partijos nariui.

Kodėl rėmė konkurentus?

Esą jis per rinkimus į Seimą visais įmanomais būdais kenkė savo kolegai Evaldui Jurkevičiui, renkant partijos pirmininką vykdė agresyvią kampaniją prieš kandidatą Andrių Kubilių, apšmeižė partijos Lazdijų skyriaus pirmininką Artūrą Margelį, kad šis klastojo rinkimų rezultatus.

Pro jaunųjų konservatorių akis nepraslydo ir tai, kad per rinkimus į Seimą pats vienmandatėje apygardoje kandidatavęs N.Puteikis finansiškai rėmė kitus kandidatus: „violetinėmis” pažiūromis garsėjantį Šarūną Navickį bei Ligitą Girskienę.

N.Puteikis į Š.Navickio rinkimų sąskaitą per du kartus pervedė 1290 litų. L.Girskienę jis pamalonino dar daugiau – per tris kartus pervedė 4290 litų.

Užkliuvo ir žinutės

Tačiau bene labiausiai jaunimui nepatiko į jų mobiliuosius telefonus plaukusios Seimo nario žinutės, kuriose N.Puteikis per partijos vadovo rinkimus ragino palaikyti Vytautą Landsbergį ir teigė, kad partijos jaunimas tyčiojasi iš šio kandidato.

TS-LKD jaunimo paklaustas, iš kur gavo jų mobiliųjų telefonų numerius, N.Puteikis atsakė, jog iš partijos duomenų bazės.

Jaunieji konservatoriai įsitikinę, kad naudodamasis šia baze N.Puteikis pažeidžia duomenų apsaugos įstatymą.

„N.Puteikis veikia prieš Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus, jos narius, viešai diskredituoja partijos vardą, vykdo skaldomąją veiklą bei taip veikdamas ypatingai kenkia TS-LKD įvaizdžiui jaunų žmonių tarpe”, – rašoma partijos vadovybei.

Reikia kitokio jaunimo

Pats N.Puteikis teigia, kad jaunieji konservatoriai keršija jam už tai, jog jis pasmerkė Algio Ramanausko eiles, kurios buvo parašytos kaip atsakas į V.Landsbergio eilėraštį, skirtą nusižudžiusiam Vytautui Šapranauskui atminti.

Esą dėl to A.Ramanauską rėmęs Mantas Adomėnas neteko šešėlinės vyriausybės kultūros ministro posto.

„Aš pirmas pasakiau, kad A.Ramanauskas yra antikultūrininkas ir antivertybininkas, kad šiai partijai reikia ne tokio jaunimo kaip šis chuliganas, kuris keikiasi, tyčiojasi iš vyresnių žmonių”, – „Lietuvos rytui” aiškino N.Puteikis.

Liktų ištikimas partijai

Pateisinimą Seimo narys turi ir dėl kaltinimų rėmus kitus kandidatus į Seimą.

Esą nepriklausomi kandidatai negali rinkimuose dalyvauti lygiomis teisėmis su partijų nariais, nes iš valstybės negauna jokio finansavimo.

„Jie yra diskriminuojami, aš prieš juos turėjau didelį pranašumą, todėl, kad jo nebūtų, parėmiau juos savo lėšomis”, – aiškino parlamentaras.

N.Puteikis tikisi, kad jauniesiems konservatoriams nepavyks jo išmesti iš partijos, nes joje pusė narių yra kultūringi.

O jei partijos kolegos vis dėlto nuspręstų, kad jam ne vieta TS-LKD, politikas kitos jį priglausiančios partijos ieškoti nežada: „Palauksiu metus ir vėl parašysiu pareiškimą įstoti į partiją.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.