Klaipėda vasaros sezono pradžios skelbti neskuba

Nors pastarosiomis dienomis lepina vasariški orai, Klaipėdoje poilsiautojų sezonui vis dar rengiamasi. Lankytojų dar nelaukia paplūdimiuose įrengtos lauko kavinės ir pramogų zonos. Panorusieji atsigaivinti vėsioje jūroje taip pat negali jaustis saugūs – budinčių gelbėtojų postuose dar nematyti.

Poilsiautojai saugūs galės jaustis 12 kilometrų ruože tarp Melnragės ir Girulių, kuriame jau netrukus pradės budėti gelbėtojai.<br>E. Petkutė
Poilsiautojai saugūs galės jaustis 12 kilometrų ruože tarp Melnragės ir Girulių, kuriame jau netrukus pradės budėti gelbėtojai.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

May 8, 2013, 6:29 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:29 AM

Tačiau miesto valdžia pasirūpino, kad į pajūrį atvykstantys žmonės nepamirštų susimokėti už automobilio stovėjimą. Rinkliava vadinamojoje žaliojoje zonoje įsigaliojo nuo gegužės 1-osios. Šį sezoną uostamiesčio savivaldybė nepaliko galimybės vairuotojams išvengti mokesčio – apmokestino ne tik aikšteles, bet ir gatves greta Pirmosios Melnragės paplūdimio.

Vasaros sezono pradžią Klaipėdos paplūdimiuose nulems orai. Praėjusią vasarą nuo audrų smarkiai nukentėję verslininkai šiemet neskuba atidaryti lauko kavinių, sako, laukiantys, kol orai nusistovės, o klaipėdiečiai ir miesto svečiai patrauks prie jūros.

Kaip ir pernai, paplūdimiuose nuo Melnragės iki Girulių veiks 8 kavinės su šalia įrengtomis atviromis pramogų zonomis visai šeimai.

Nuo oro priklausys ir gelbėtojų darbo pradžia. Pernai savo postus jie užėmė paskutinėmis gegužės dienomis.

“Laukiame Savivaldybės vadovų nurodymų, tada ir pradėsime”, - tikino Klaipėdos miesto skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki. Savivaldybė sprendimą dėl gelbėtojų budėjimo pradžios priima atsižvelgusi į orų prognozes.

Šią vasarą 11 postų dirbs 70 gelbėtojų. Pamainomis po 3-5 žmones budės Smiltynės paplūdimyje, taip pat 12 km ruože tarp Melnragės ir Girulių. Gelbėtojų nebus tik Karklės pliaže - jam suteiktas laukinio paplūdimio statusas, čia nėra miesto pliažams būtinos infrastruktūros. Praėjusią vasarą šiame ruože naktį nuskendo du žmonės. Klaipėdai priklausančiuose paplūdimiuose tragedijų išvengti pavyko – gelbėtojai iš jūros ištraukė 36 skęstančiuosius.

Pramogų sezoną Klaipėdoje tradiciškai paskelbs naktinis laivų paradas. Jis vyks gegužės 18 dieną. Vėlų vakarą mariomis praplauks dešimtys įvairiaspalviais žiburiais mirgančių laivų ir laivelių. Šis įspūdingas renginys prie krantinių sutraukia tūkstančius smalsuolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.