Jaunos moters išduotas senjoras kaltina „babulkos“ arbatą

Algirdas pasigyrė, kad nepaisant amžiaus skirtumo, intymus jųdviejų gyvenimas buvo itin aistringas.<br>G. Akavickienė
Algirdas pasigyrė, kad nepaisant amžiaus skirtumo, intymus jųdviejų gyvenimas buvo itin aistringas.<br>G. Akavickienė
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

May 14, 2013, 7:06 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 8:07 PM

Tiesa, praėjusią savaitę 42 metų sugyventinė Zita pabėgo nuo 73 metų Algirdo. Iš vienkiemio išėjusi moteris susistabdė pakeleivingą automobilį ir nurūko į Naująją Akmenę.

Vienišas likęs senjoras teigė, kad Zita apsistojo pas jos 12 ir 19 metų amžiaus dukras globojančią buvusią anytą. Mergaičių tėvas miręs, o nuo motinos jos atskirtos teismo sprendimu (dėl sveikatos problemų, socialinių įgūdžių stokos, nesaugių gyvenimo sąlygų. - Red.).

Tačiau savo vaikus moteris myli, juos lankydavo, į Naująją Akmenę vykdavo Algirdo automobiliu. Stakminiškis dejavo: „Kiek kuro išleidau, o dabar mane paliko“.

Arbata atėmė atmintį

Praradęs 31 metais jaunesnę moterį, Algirdas dėl skaudžios netekties kaltina „babulkos“ arbatą.

Įdomu, iš kur gavo tą arbatą? Stakminių kaimo gyventojas pasakojo atvirai: „O gi paprašiau Zitos dukrelės, kad pavogtų man tos arbatos, nes seniai įtariau kažką negero“.

„Grįžęs į namus Stakminių kaime kartu su Zita užsiplikiau arbatos, abiem atėmė rankas, kojas, suparalyžiavo smegeninę, atėmė atmintį. Manau, į arbatą pridėta narkotikų“, - žurnalistę ir pareigūnus tikino sodietis.

Nepadėjo pasodinti bulvių

Vyras šventai įsitikinęs, kad dėl arbatos pavojingo poveikio jį paliko mylimoji Zita, su kuria kartu išgyveno maždaug ketverius metus.

Algirdas pasigyrė, kad nepaisant amžiaus skirtumo, intymus jųdviejų gyvenimas buvo itin aistringas.

„Staiga Zita pasiėmė kelis ryšuliukus ir pabėgo“, - apgailestavo į aštuntą dešimtį kopiantis senjoras ir tuoj pat pridūrė, kad nepaisant pykčių gyvenimo draugę išskėstomis rankomis priimtų atgal į savo vienkiemį ir lovą.

Grįžęs iš policijos Algirdas skambino moteriai, ji atsiliepė, bet nesiteikė kalbėti.

„Zita pabėgo per patį darbymetį, buvome sutarę sodinti bulves, bet net nepradėjome. Ūkyje apsiveršiavo karvė, reikia melžti tris kartus per dieną, aš nespėju“, - guodėsi daugiau kaip 18 hektarų valdantis ūkininkas Algirdas.

Dovana sukėlė įtarimą

Atrodo, medaus istorija ne tokia paini kaip arbatos.

A. Vitkauskas papasakojo, kad brolis yra bitininkas. Dviejų litrų stiklainį medaus jam esą padovanojo brolio žmona.

Paragavęs medaus vyras neva suprato, kad medus gali būti užnuodytas. Paklausus, kam brolienei reikėtų jam kenkti, Algirdas atrėžė, kad yra dėl ko - neva dėl turto reikalų.

Policijoje atpažino

Žurnalistės lydimas Algirdas atvyko į Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyrių. Stakminių kaimo gyventoją pareigūnai iš karto atpažino, nors prieš tai pilietis žurnalistei aiškino niekada dėl nuodijimo į policiją nesikreipęs.

Stakminiškį atpažinęs policijos pareigūnas pasiteiravo: „Kas jus šį kartą nuodija?“

Algirdo pareiškimą priėmė tądien operatyvinėje grupėje budėjusi Nepilnamečių reikalų pareigūnų veiklos grupės specialistė Roberta Triškutė.

Pareigūnės teigimu, vadovybė spręs, kas - kriminalistas ar apylinkės inspektorius - tirs pono Algirdo pareiškimą.

Tyrimas mokamas

Lankantis Policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriuje, pareigūnai užsiminė, kad galbūt piliečiui reikėtų kreiptis į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą.

Tačiau Telšių valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba išpildyti A. Vitkausko pageidavimo ištirti neva apnuodytus produktus atsisakė motyvuodama tuo, kad Telšių laboratorija neturi tokių galimybių.

„Jeigu žmogus parduotuvėje būtų nusipirkęs nekokybiškų maisto produktų, galėtume ištirti, kuo užkrėstas produktas.

Šiuo atveju pilietis nori atlikti cheminį tyrimą, tai išskirtinis atvejis. Tokių užsakymų per metus galbūt pasitaiko tik vienas. Būtų netikslinga dėl vienetinio atvejo išlaikyti laboratoriją.

Cheminius tyrimus atlieka Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Vilniuje. Paslaugos yra mokamos, prašau ten kreiptis“, - maloniai paaiškino Telšių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos laboratorijos priėmėja specialistė Danutė Trepšienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.