N. Venckienės padėjėjas sako, kad su dingusia politike bendrauja kasdien

Ieškant dingusios parlamentarės Neringos Venckienės gali būti krečiamas jos padėjėjas. Seime dirbantis Egidijus Viskontas atskleidė kone kasdien bendraujantis su pradingusia politike. Tačiau kur ir pas ką yra N. Venckienė - slepia. Paiešką paskelbusi Šiaulių prokurorė sako, kad prieš Venckienės padėjėją gali būti prašoma leisti taikyti procesinės prievartos priemones.

Seime visu etatu dirbantis E. Viskontas sako, kad N. Venckienei padeda rengti kelis įstatymo projektus ir nesijaučia pinigus gaunantis veltui.<br>„Lietuvos ryto“ televizija
Seime visu etatu dirbantis E. Viskontas sako, kad N. Venckienei padeda rengti kelis įstatymo projektus ir nesijaučia pinigus gaunantis veltui.<br>„Lietuvos ryto“ televizija
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Paknys („Lietuvos ryto“ televizija)

May 14, 2013, 8:52 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:57 PM

Ką N. Venckienės padėjėja veikia, kai politikė yra dingusi? Šie įrodinėja, kad darbo turi per akis.

Seime visu etatu dirbantis E. Viskontas sako, kad N. Venckienei padeda rengti kelis įstatymo projektus ir nesijaučia pinigus gaunantis veltui.

„Darbas vyksta. Būna, kad net iki 10 valandos čia aš sėdžiu. Pats paskutinis išeinu, todėl net keista, kai žurnalistai rašo, kad nieko nedirbu. Iš tikrųjų, va, ateikit, pažiūrėkit - darbas vyksta nuolat. Galit klausti referentės ir kitų frakcijos narių, kad aš pastoviai čia sėdžiu ir dirbu“, - tikino Seimo narės padėjėjas E. Viskontas.

Priešingai nei Seimo valdyba ir teisėsauga, padėjėjas N. Venckienės dingusia nelaiko ir atskleidžia, kad su ja bendrauja ir vykdo pavedimus.

„Tai nebūtinas fizinis bendravimas, kai yra internetas, telefonai ir visa kita. Manau, dar paaiškės po kiek laiko viskas“, - mįslingai kalbėjo politikės pagalbininkas.

Jis sakė, kad su N. Venckiene bendravo ir pirmadienį.

Nors apie N. Venckienės buvimo vietą padėjėjas į kalbas nesileidžia, tai jam gali tekti daryti bendraujant su teisėsauga. Seimo narės paiešką paskelbusi Šiaulių prokurorė informaciją tikrins, tačiau neatmeta galimybės, kad padėjėjas tiesiog sako netiesą, bandydamas pateisinti savo buvimą Seime.

„Pavyzdžiui, žmogus teisėsaugai gali to nepasakyti, o be teismo leidimo susipažinti su tokia informacija negalima. Tai čia turi būti procesinės prievartos priemonės taikomos. Surinkti informaciją apie konkretų asmenį, klausantis kitų asmenų telefoninių pokalbių, turi būti sankcionuota teismo. Arba susipažinti su kompiuteriu. Juk jis gali neleisti, tai reiškia, kad reikia daryt kratą, reikia poėmį daryt“, - kalbėjo prokurorė N. Raugienė.

Iš viso Seimo narė N. Venckienė padėjėjais yra įdarbinusi šešis žmones. Jų algoms skirta apie 6 tūkstančius litų per mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo