N. Venckienė verčia dokumentus į anglų kalbą ir ruošiasi kovai

„Drąsos kelio“ atstovai Seime niekaip negali pamiršti į užsienį pabėgusios savo lyderės Neringos Venckienės ir prieš metus įvykusios pareigūnų operacijos, kurios metu vykdant teismo sprendimą iš Drąsiaus Kedžio namų Garliavoje buvo išvežta Laimutės Stankūnaitės dukra.

N. Venckienės pasekėjai sako, kad ji yra JAV.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
N. Venckienės pasekėjai sako, kad ji yra JAV.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 15, 2013, 12:32 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:01 PM

„Drąsos kelias“ šią savaitę pradės Garliavos „šturmo“ minėjimo ciklą, kuris penktadienį baigsis mitingu Kaune.

Trečiadienį spaudos konferenciją Seime surengę šeši „Drąsos kelio“ frakcijos nariai vėl pasakojo jau daugybę kartų girdėtas istorijas, kaip teisėsauga esą persekioja N. Venckienę, iš jos namų „pagrobė“ mergaitę.

„Jos išvykimas yra ne pabėgimas nuo teisėsaugos, o teisingos teisėsaugos ieškojimas. Niekas nebėga nuo teisėsaugos kartu su vaiku“, - tvirtino Seimo narė Aurelija Stancikienė.

Ji teigė tikinti, kad būdama užsienyje N. Venckienė galės toliau kovoti už teisybę, tarptautiniu mastu demaskuoti „teisiškai supuvusią“ Lietuvos teisėsaugą ir valstybines institucijas. Tai esą būtų didelis jos, kaip Seimo narės, nuopelnas.  

Parlamentaras Povilas Gylys pagarsino, kad užsienio žiniasklaida esą jau susidomėjo Garliavos pedofilijos istorija, todėl greitai ja pradės domėti ir užsienio politikai.

„Drąsuoliai“ žada ir toliau aktyvinti šios temos eskalavimą užsienyje, tarptautinėse organizacijose, išnaudoti Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungoje.

„Drąsos kelio“ atstovai piktinosi, kad žurnalistai eskaluodami N. Venckienės pabėgimo iš Lietuvos temą vis primena, kad ji nedirbdama Seime gauna solidų parlamentaro atlyginimą.

„Kaip ji galėtų dirbti kaip parlamentarė, jei šiuo metu iškeltos šešios bylos, ruošiamasi iškelti dar „n“ tų bylų. Faktiškai jos kaip parlamentarės darbas buvo sužlugdytas tų 80 Seimo narių (balsavusių už teisinės neliečiamybės naikinimą. - Red.) ir prokurorų“, - pabrėžė A. Stancikienė.

„Žiniasklaida, keldama klausimą, kur yra Neringa, pamiršta, apie mergaitę. Kažkodėl ji niekam nerūpi, kur ta mergaitė, kas yra su jos pilvu ir galva“, - tęsė Seimo narė.

„Drąsos kelias“ teigia, kad jų judėjimas sutelkė per šimtą tūkstančių žmonių ir jie išlieka vieningi nepaisant N. Venckienės pasitraukimo.

„Prašome mūsų nenurašyti – 110 tūkst. žmonių laukia artėjančių rinkimų“, - tvirtino Seimo narys Valdas Vasiliauskas. Drąsuoliai tikisi sutelkti dar daugiau šalininkų inteligentijoje ir kituose visuomenės sluoksniuose.

„Neringos kančios ugnyje pavirto saule“, - savo lyderę idealizavo Seimo narys Jonas Varkala.

N. Venckienės pasekėjai tikino nežinantys, kur šiuo metu slapstosi Seimo narė, tačiau iš jos elektroninių laiškų spėja, kad ji slapstosi JAV.  

„Nėra skirtumo, kur ji yra: ar Šiaurės ašigalyje, ar Pietų“, - aiškino A. Stancikienė.  

„Drąsuoliai“ pasakojo, kad N. Venckienė yra sveika ir ruošiasi teisinei kovai, verčia dokumentus į anglų kalbą.

Baigdami spaudos konferenciją Seimo nariai paprašė padaryti bendrą jų nuotrauką, simbolizuojančią vienybę. Jie atsistojo ir susikibo rankomis. Šią nuotrauką parlamentarai siųs N. Venckienei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.