A. Šemeta tikisi, kad Lietuva aktyviai sieks Europos prokuratūros steigimo

Europos Komisijos narys, atsakingas už mokesčius ir muitų sąjungą, auditą ir kovą su sukčiavimu, Algirdas Šemeta tikisi, kad Lietuva, antrąjį šių metų pusmetį pirmininkaudama Europos Sąjungos Tarybai, aktyviai sieks Europos prokuratūros steigimo.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 16, 2013, 11:37 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:50 PM

„Viena iš didžiųjų iniciatyvų, kurią pateiks Europos Komisija artimiausiu metu - Europos prokuratūros steigimas. Tikimės, kad Lietuva, ir Premjeras Algirdas Butkevičius tai paminėjo, imsis aktyvių derybų šiuo klausimu ir mes pasieksime greitų susitarimų.

Tokio pobūdžio įstaigos pagrindinis tikslas - pasiekti, kad sukčiavimas naudojant ES lėšas būtų persekiojamas baudžiamosios teisės priemonėmis ir kad tokių reiškinių būtų išvengta ateityje“, - ketvirtadienį po susitikimo su Vyriausybės vadovu trumpojoje spaudos konferencijoje kalbėjo ES komisaras.

Susitikimo metu daugiausiai dėmesio buvo skirta Lietuvos pirmininkavimui ES mokesčių ir muitų politikos, kovos su sukčiavimu srityse. A. Šemeta pažymėjo, jog bendradarbiavimas tarp EK ir Lietuvos Vyriausybės yra labai intensyvus.

„Aptarėme finansinių sandorių mokestį, bendros pelno mokesčio bazės pasiūlymą, klausimus Rytų partnerystės tema, taip pat muitinės srityje“, - kalbėjo EK narys.

Komisaras pažymėjo, kad EK birželį ketina pateikti strategiją dėl kovos su tabako gaminių kontrabanda, kurią Lietuva turės aktyviai įgyvendinti.

„Strategijoje ketiname siūlyti įvesti sistemą, kuri leistų stebėti akcizinių prekių judėjimą nuo pat gamybos iki realizavimo taško ir tokiu būdu nustatyti, jeigu pakeliui tos prekės nukeliauja ne ten, kur turi. Tai bus nauja sistema, diegiama visoje ES ir, be abejo, Lietuva tą taip pat ketina daryti“, - teigė A. Šemeta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.