Konservatorius N. Puteikis nežada atgailauti

Seimo etikos sargų pastangos sutramdyti į barnius su policininkais įsivėlusį konservatorių Naglį Puteikį – bevaisės. Vos tik įspėtas baigti tyčiotis iš pareigūnų, politikas ir vėl pažėrė tiradą užgaulių žodžių.

N. Puteikis pareiškė nenustosiąs kritikuoti policijoje dirbančių sadistų.
N. Puteikis pareiškė nenustosiąs kritikuoti policijoje dirbančių sadistų.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius („Lietuvos rytas”)

May 16, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:59 PM

Seimo Etikos ir procedūrų komisija vakar rekomendavo N. Puteikiui suderinti savo elgesį su Valstybės politikų elgesio kodekse nustatytais valstybės politiko elgesio principais. Tai jau antrasis panašus etikos sargų pabarimas.

Už policininkų viešą žeminimą ir užgauliojimą N. Puteikis praėjusį lapkritį jau buvo sulaukęs ankstesnės Seimo kadencijos etikos sargų perspėjimo. Tačiau ugningu elgesiu garsėjantis konservatorius ilgai neištvėrė.

Šių metų vasarį Seimo narys internete ir vėl išplūdo policininkus, pavadindamas juos bailiais ir įstatymų laužytojais: „Iššūkį priimu – skųskitės, bailiai ir įstatymų laužytojai. Lauksiu jūsų apgailėtinų skundelių – tik neapsiverkite ir neapsišlapinkite juos berašydami. Įsižeidė mat it mažvaikiai už prašymus ir reikalavimus atlikti pareigas pagal įstatymus.”

Policijos departamentui užkliuvo ir kiti N. Puteikio komentarai, kuriuose šis politikas policininkus vadina sadistais, bailiais arba niekšais, o jų vadovus – generalinį komisarą Saulių Skvernelį ir Kauno vyriausiąjį policijos komisarą Algirdą Kaminską kaltina apgavus visuomenę.

N. Puteikis viename savo pareiškimų Lietuvos policiją išvadino „sušikta” ir pareiškė, esą ji pamatys, ko dar nėra mačiusi. Šiuos savo grasinimus konservatorius pakartojo ir po vakarykščio etikos sargų sprendimo.

Politikas išrėžė, jog nenori gyventi šalyje, kurios policijoje dirba „sušikti” žmonės, ir žadėjo griebtis netradicinių priemonių, jei policija mėgins išsukti azerbaidžaniečius. Nuo jų mestos stiklinės, kaip įtariama, subyrėjo stiklinis sostinės viešbučio „Green Hotel Vilnius” stogas virš įėjimo ir sužalojo N. Puteikio žmoną.

Kokių priemonių žada griebtis, parlamentaras neįvardijo. Tačiau N. Puteikis ir suglumusiems etikos sargams kartojo, kad nežada nustoti kritikuoti policijoje dirbančių sadistų ir juos globojančių vadovų. Tai esą jo teisė ir pareiga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.