Seimo posėdžius į Turkijos kurortą iškeitęs R. Ačas dėjosi sunkiu ligoniu

Seimo narys Remigijus Ačas dvi savaites nesirodė parlamente, nes su žmona laiką leido Turkijos kurorte. Politikas pasakojo, kad sunkiai serga, todėl prie Viduržemio jūros taisė sveikatą. Šaltiniai teigė, kad sergantį vyrą palaikė ne tik žmona, bet ir šeimos draugai.

R. Ačas pasakojo, kad sunkiai serga, todėl prie Viduržemio jūros taisė sveikatą.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
R. Ačas pasakojo, kad sunkiai serga, todėl prie Viduržemio jūros taisė sveikatą.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

May 16, 2013, 1:50 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:28 PM

Politikai juokavo, kad ketvirtadienio rytą parlamento rūmuose pamatę R. Ačą atsikvėpė lengviau. Suprask, bent vienas iš dingusių Seimo narių atsirado.

Šiuo metu jokiai politinei partijai nepriklausantis R. Ačas parlamento rūmuose nesirodė visą gegužės mėnesį. Jis praleido šešis Seimo posėdžius. Paskutinį kartą savo pareigas parlamente jis atliko balandžio 25 dieną.

Kur buvo R. Ačas? Portalo lrytas.lt šaltiniai teigė, kad politikas su žmona Vida ir šeimos draugais atostogavo Turkijos kurorte Antalijoje.

„Netiesa, kad aš atostogavau. Seimo valdyba buvo mane išleidusi, aš turėjau kelialapį į sanatoriją reabilitacijai. Aš gana sunkiai sergu, gulėjau ligoninėje. Yra valdybos sprendimas“, - portalui lrytas.lt telefonu sakė politikas R. Ačas.

Seimo narys pasakojo, kad žmona jam palaikė kompaniją ir „tvarkė savo reikalus“. Portalo lrytas.lt žiniomis, Nacionalinėje mokėjimo agentūroje dirbanti moteris atostogavo iki gegužės 15 dienos.

Politikas R. Ačas kelis kartus pakartojo, kad apie jo gydymą žinojo Seimo valdyba. Tačiau oficialioje parlamento svetainėje, kur skelbiami visi svarstyti klausimai ir sprendimai, apie R. Ačo kelionę – nė žodžio. Tai lyg ir rodo, kad Seimo valdybos pritarimo jis neturėjo.

Šaltiniai patvirtino – tokio R. Ačo prašymo Seimo valdyboje nėra.

Paklaustas, ar kompaniją jam palaikė ir buvęs partijos kolega Rimas Antanas Ručys bei advokatė Aušra Ručienė, parlamentaras R. Ačas sakė: „Ar Ručys, ar Ručienė, mačiau ne vieną lietuvį. Man išvažiuojant dar ir Pinskai atskrido. Čia ne prie ko.“

Politikas pripažino, kad lėktuve skrido kartu su Ručių šeima. Bet teigė, kad tai - atsitiktinumas. „Lėktuve buvo vien lietuviai. Kitaip kalbančių žmonių negirdėjau“, - sakė politikas.

Įdomu tai, kad Kauno advokatė A. Ručienė portalui lrytas.lt teigė, jog ji dar išvis neatostogavo ir informacija yra neteisinga.

Išrinkti politikai savo kelionėms turi gauti Seimo valdybos pritarimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.