Lenkijos ambasadorius J. Skolimowskis sako, kad dabartinė Lietuvos Vyriausybė mąsto kitaip

Lenkijos ir Lietuvos santykiai pastaraisiais metais buvo įtempti, dažniausiai minima to priežastis buvo skirtingai vertinama tautinių mažumų padėtis.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 20, 2013, 4:40 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:18 PM

Lenkijos ir Lietuvos santykiai pastaraisiais metais buvo įtempti, dažniausiai minima to priežastis buvo skirtingai vertinama tautinių mažumų padėtis.

Kartu lengviau siekti ES finansavimo mokslui Lietuvai ir Lenkijai kartu galėtų būti lengviau siekti Europos Sąjungos finansavimo mokslui, sako kadenciją baigiantis Lenkijos ambasadorius Januszas Skolimowskis. „Mes turime mąstyti apie santykių gilinimą mokslo srityje. Jūs turite labai gerus mokslininkus ir mokslo institucijas, mes Lenkijoje taip pat. Tačiau nepakankamai naudojamės europiniais fondais, ir, manau, kartu tai būtų gerokai lengviau“, - žurnalistams sakė J. Skolimowskis. Tokią poziciją jis išsakė pirmadienį susitikęs su premjeru A. Butkevičiumi. J. Skolimowskis Lietuvoje dirba nuo 2005 metų. Jį ambasadoriaus pareigose netrukus turėtų pakeisti Jaroslawas Czubinskis.

* * *

J. Skolimowskis Lietuvoje dirba nuo 2005 metų. Jį ambasadoriaus pareigose turėtų pakeisti Jaroslawas Czubinskis. 53 metų J. Czubinskis yra baigęs Varšuvos universiteto Teisės fakultetą. Nuo 1985 metų jis dirba Užsienio reikalų ministerijoje. 1990-1993 metais jis yra ėjęs Lenkijos generalinio konsulo Minske pareigas, 1993-1995 metais buvo ambasadoriumi šioje šalyje, 1995-1998 metais buvo užsienio reikalų ministro padėjėjas, 2002-2008 metais - generalinis konsulas Karaliaučiaus srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.