Etikos komisija nutraukė tyrimą dėl V. Vasiliausko

Vyriausioji tarnybinės etikos

Tyrimo metu taip pat negauta konkrečių įrodymų, kad V. Vasiliauskas buvo nurodęs bankrutavusiam Ūkio bankui pirkti teisines paslaugas iš jo paties buvusios darbovietės – advokatų kontoros „Lawin“, rašoma pranešime.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Tyrimo metu taip pat negauta konkrečių įrodymų, kad V. Vasiliauskas buvo nurodęs bankrutavusiam Ūkio bankui pirkti teisines paslaugas iš jo paties buvusios darbovietės – advokatų kontoros „Lawin“, rašoma pranešime.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 21, 2013, 7:12 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:02 AM

Komisija pranešė, kad nėra pagrįstų duomenų, įrodančių tiesioginį ir akivaizdų V. Vasiliausko asmeninį suinteresuotumą advokatų kontoros „Raidla, Lejins&Norcous” veikla.

Tyrimo metu taip pat negauta konkrečių įrodymų, kad V. Vasiliauskas buvo nurodęs bankrutavusiam Ūkio bankui pirkti teisines paslaugas iš jo paties buvusios darbovietės – advokatų kontoros „Lawin“, rašoma pranešime.

Tačiau komisija Lietuvos banko vadovui rekomendavo vadovautis Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostata, įpareigojančia priimant tarnybinius sprendimus elgtis taip, kad visuomenei net nekiltų abejonių, jog valstybės vardu yra sudaromos sutartys tik su geriausiais kandidatais ir pagal skaidrius, aiškius atrankos kriterijus.

„Visuomenei kilus abejonių dėl atskirų sutarčių skaidrumo, komisijos nuomone, būtina imtis teisinių ir administracinių priemonių vidinėms procedūroms suderinti ir atsakyti į konkrečius klausimus dėl atskirų asmenų, ypač bankroto administratorių pasirinkimo kriterijų, šių asmenų kvalifikacijos vertinimo, jų teikiamų paslaugų kokybės bei apmokėjimo už paslaugas“, - rašoma komisijos pranešime.

VTEK tyrimą dėl V. Vasiliausko pradėjo kovą. Tuomet viešumoje kilo diskusijų dėl pasirinkto Ūkio banko laikinojo administratoriaus Adomo Audicko, žiniasklaidoje paskelbta, kad jis be konkurso samdo advokatų kontorą „Raidla, Lejins & Norcous“, kurioje jis pats anksčiau dirbo.

Pasak VTEK, V. Vasiliauskas nurodė, kad viešojoje erdvėje skleidžiama informacija, formuojanti nuostatą, esą jis galėjo būti veikiamas viešųjų ir privačių interesų konflikto, todėl jis kreipimusi į etikos sargus siekė išsklaidyti tokias abejones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.