L. Kedienės fiasko - bylų žurnalistei nebus

Vilniaus apygardos teismas antradienį atmetė du nuo teisėsaugos pasislėpusios Seimo narės Neringos Venckienės motinos Laimutės Kedienės skundus, kuriais ji siekė pradėti ikiteisminį tyrimą žurnalistės Astos Kuznecovaitės atžvilgiu.

L. Kedienė savo skunduose teigė, kad dienraštyje „Lietuvos rytas“ ir portale lrytas.lt spausdinami A. Kuznecovaitės straipsniai šmeižia ją ir jos artimuosius.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
L. Kedienė savo skunduose teigė, kad dienraštyje „Lietuvos rytas“ ir portale lrytas.lt spausdinami A. Kuznecovaitės straipsniai šmeižia ją ir jos artimuosius.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2013, 7:03 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:03 AM

L. Kedienė savo skunduose teigė, kad dienraštyje „Lietuvos rytas“ ir portale lrytas.lt spausdinami A. Kuznecovaitės straipsniai šmeižia ją ir jos artimuosius, juose niekinamas jos miręs dviem žmogžudystėmis įtariamas sūnus Drąsius Kedys.

Prašymus pradėti A. Kuznecovaitei du ikiteisminius tyrimus L. Kedienė buvo išsiuntusi Generalinei prokuratūrai.

Jos skundus buvo pavesta ištirti Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorams.

Šie A. Kuznecovaitės straipsniuose neįžvelgė nei šmeižto, nei paniekos mirusiajam, todėl atsisakė pradėti ikiteisminius tyrimus žurnalistės atžvilgiu.

Tokie sprendimai L. Kedienei nepatiko.

Ji prokuratūros nutarimus apskundė Vilniaus miesto apylinkės teismui, tačiau nieko nelaimėjo ir ten.

Balandžio 17 ir 19 dienomis Vilniaus miesto apylinkės teismas konstatavo, kad prokurorų nutarimai yra teisėti ir pagrįsti, A. Kuznecovaitei nėra už ką kelti bylų. L. Kedienės skundai buvo atmesti.

N. Venckienės ir D. Kedžio motinos nepalankios teismo nutartys netenkino, ji surašė dar du skundus, šįkart Vilniaus apygardos teismui.

Vilniaus apygardos teismo teisėja Jurgita Mačionytė L. Kedienės skundus išnagrinėjo praėjusią savaitę, gegužės 13 ir 16 dienomis.

Antradienį paskelbta nutartis yra neskundžiama.

Tai jau ne pirmas kartas, kai L. Kedienė su savo dukterimi bando užčiaupti jiems neįtinkančią žurnalistę.

Balandžio viduryje Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisija (LŽLEK) svarstė N. Venckienės ir jos motinos skundą dėl 15 „Lietuvos ryte“ ir lrytas.lt publikuotų A. Kuznecovaitės straipsnių.

Pedofilijos skandalo pradininkės teigė, kad šiuose straipsniuose pateikta melaginga, jų šeimą šmeižianti informacija, pažeidžiamas Žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksas.

Kadangi pareiškėjos LŽLEK atsiuntė tik straipsnių kopijas, tačiau nenurodė kokie konkrečiai teiginiai jas esą šmeižia, komisija jų skundo net nenagrinėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.