Moksleivių mintys apie mišką kilo į dangų

Į dangų virš Pašilės šilo (Ukmergės r.) pakilę trys helio pripildyti balionai virto spalvotais aitvarais, paskui save tempiančiais po 40 spalvotų juostelių ir nešančiais gražiausias vaikų mintis apie mišką.

Juosteles su vaikų mintimis apie mišką į orą iškėlė trys balionai.<br>M. Juknevičiūtė
Juosteles su vaikų mintimis apie mišką į orą iškėlė trys balionai.<br>M. Juknevičiūtė
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė („Lietuvos rytas”)

May 21, 2013, 9:33 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:51 AM

„Miške niekas nenori tavęs teisti, niekas nežemina, niekam nesvarbu, kaip tu atrodai”, „Miške nepajunti laiko tėkmės, atrodo, ištirpsti, mintys tampa lengvesnės už orą”, „Miškas saugo paslaptis”, „Miško dvasią gali pamatyti tik tie, kurie myli mišką”, „Miškas man – širdies namai”, „Medžiai kalbasi nežinia apie ką, bet tikriausiai apie žmones”, „Prieš raudoną miško žemuogę aš galiu pasijusti milžinu” – šios ir dar per šimtą sentencijų buvo išrinktos iš moksleivių rašinių, pateiktų kūrybiniam konkursui „Mano pasaulis miške”.

Pirmą kartą tokį konkursą savo veiklos teritorijoje paskelbusi Ukmergės miškų urėdija per pustrečio mėnesio sulaukė 77 originalių, netikėtų, įtaigių rašinių, kuriuose aprašyta tai, ką jaunas žmogus jaučia ir kuo gyvena būdamas miške, koks yra jo pasaulis miške.

„Šis konkursas paneigė mitą, kad dabartinė jaunoji karta tolsta nuo gamtos, kad už viską labiau jai rūpi kompiuteriai ir išmanieji telefonai.

Jaunų žmonių rašiniai liudija, kad Lietuvos miškai jiems yra tokie pat svarbūs kaip ir mums, miškininkams”, – džiaugėsi šio konkurso iniciatorius Ukmergės miškų urėdijos urėdas Vigantas Kraujalis.

Į Pašilės šile vykusią kūrybinio jaunimo šventę miškininkai atvežė visus konkurso dalyvius ir jų mokytojus iš 33 Ukmergės, Širvintų, Molėtų ir Vilniaus rajonų bendrojo lavinimo mokyklų.

Po tris geriausius darbų autorius iš trijų amžiaus grupių buvo apdovanoti diplomais ir knygomis bei fotoalbumais.

Visiems konkurso dalyviams Ukmergės miškų urėdija padovanojo ekskursiją į Druskininkų muziejų „Girių aidas”. Ji bus surengta po savaitės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.