Premjeras paliko jam įteiktus gyventojų parašus

Algirdas Butkevičius antradienį gavo daugiau kaip 30 tūkst. sveikatos apsaugos ministro Vytenio Andriukaičio darbu nepatenkintų žmonių parašų, tačiau pusę jų pamiršo ir išskubėjo į kitą susitikimą.

Premjeras A. Butkevičius tvirtino gautus parašus įteiksiąs sveikatos apsaugos ministrui.<br>T. Bauras
Premjeras A. Butkevičius tvirtino gautus parašus įteiksiąs sveikatos apsaugos ministrui.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 21, 2013, 11:39 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:41 AM

Gyventojų parašus premjerui Seime įteikė Liberalų sąjūdžio frakcija ir Lietuvos pacientų organizacijų atstovų taryba. Ji organizavo pilietinę iniciatyvą „Teisė pasirinkti“, kurios metu buvo pasisakoma už pacientų teisę laisvai rinktis gydymo įstaigą ir gydytoją bei gauti finansavimą už paslaugas iš ligonių kasų valstybinėse ir privačiose įstaigose.

„Norime informuoti šalies premjerą ir Vyriausybę bei atkreipti dėmesį, kad permainos sveikatos sistemoje turėtų būti daromos pirmiausia atsižvelgiant į pacientų interesus ir nepažeidžiant jų pagrindinių teisių. Tikimės, kad Vyriausybė atsižvelgs į tūkstančių Lietuvos gyventojų pareikštą valią“, – sakė pacientų organizacijai vadovaujanti Vida Augustinienė.

Pradėti rinkti gyventojų parašus nuspręsta pasipiktinus sveikatos apsaugos ministro V. Andriukaičio iniciatyva mažinti finansavimą privačioms gydymo įstaigoms, kurias dėl kokybiškesnių paslaugų renkasi nemaža dalis gyventojų.

„Negalima diskriminuoti įstaigų, žmonės ir medikai šiuo metu yra priešinami, o ministras diskredituoja Vyriausybę ir Sveikatos apsaugos ministeriją“, - pareiškė Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis.

Pacientų organizacijos atstovai išreiškė viltį, kad Vyriausybė atsižvelgs į žmonių valią. Ji baiminosi, kad uždarius privačias gydymo įstaigas valstybinėse nusidrieks dar didesnės ligonių eilės.

Premjeras A. Butkevičius tvirtino gautus parašus įteiksiąs sveikatos apsaugos ministrui. Jis taip pat tikino, kad jokia reforma dar nepradėta.

Žmonių parašai buvo sudėti į dvi dėžes, tačiau premjero komanda paėmė tik vieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.