V. Vasiliauskas: „Nesijaučiu kaltas ir manau, kad tai tiesiog išpūstas burbulas“

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) antradienį uždarame posėdyje nagrinėjant, ar Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko elgesys atitinka Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas, pats V. Vasiliauskas pabrėžia savo kaltės neįžvelgiąs.

Anot V. Vasiliausko, teisės srityje dirbantys žmonės dažnai yra kuo nors susiję, todėl visose situacijose svarbiausia skrupulingai laikytis nustatytų taisyklių.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Anot V. Vasiliausko, teisės srityje dirbantys žmonės dažnai yra kuo nors susiję, todėl visose situacijose svarbiausia skrupulingai laikytis nustatytų taisyklių.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 21, 2013, 2:40 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:24 AM

„Tikrai nesijaučiu kaltas ir manau, kad tai yra tiesiog išpūstas burbulas. Ir mano visi veiksmai, mano giliu įsitikinimu, atitiko įstatymų reikalavimus. Na ir tiesiog, kaip ponas Gražulis (V. Vasiliauską etikos sargams apskundęs Seimo narys Petras Gražulis. - ELTA) mėgsta sakyti, daug kas politikuoja. Šitoje vietoje, aš manau, jis pats politikuoja“, - po pokalbio su VTEK nariais žurnalistams sakė V. Vasiliauskas.

Anot V. Vasiliausko, teisės srityje dirbantys žmonės dažnai yra kuo nors susiję, todėl visose situacijose svarbiausia skrupulingai laikytis nustatytų taisyklių.

„Svarbiausia yra vidinės procedūros, vidinės nuostatos. Mano galva, jos buvo išlaikytos, nes mes tas teisines paslaugas pirkome vadovaudamiesi Viešųjų pirkimų įstatymu. Aš manau, kad tų procedūrų buvo pakankamai, kad išvengtume viešųjų ir privačių interesų konflikto ten kur jo, aš giliai įsitikinęs, nėra ir nebuvo“, - teigė Lietuvos banko valdybos pirmininkas.

Pasak V. Vasiliausko, probleminė situacija kilo dėl nedidelio verslo advokatų kontorų pasirinkimo Lietuvoje.

„Iš tikrųjų mes galim kalbėti apie iki dešimt advokatų kontorų, kurios galėtų teikti teisines paslaugas, susijusias su tarptautiniu elementu, nes Ūkio banko atveju mes kalbam apie turtą, esantį ne vien tik Lietuvoje, apie paskolų portfelį, susijusį ne vien tik su Lietuva. Tai, kad galimų žaidėjų ratas yra pakankamai siauras, be jokios abejonės, lemia pasirinkimo galimybes. Čia nėra Amerika ar Vokietija, kur galėtum rinktis iš dešimčių advokatų kontorų“, - sakė V. Vasiliauskas.

ELTA primena, jog etikos sargų buvo paprašyta išsiaiškinti, ar V. Vasiliausko tarnybiniai veiksmai dėl AB Ūkio banko administravimo ir teisinių paslaugų teikimo, susiję su advokatų kontoromis „Raidla, Lejins&Norcous“ ir „LAWIN Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai“, atitinka įstatymo nuostatas.

Tokį prašymą išreiškė Seimo narys P. Gražulis ir pats V. Vasiliauskas, norėdamas išsklaidyti abejones, kad jis Ūkio banko bankroto procese galėjo būti veikiamas privačių interesų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.