Vatikanas neigia, kad popiežius užsiima egzorcizmu (video)

Vatikanas paneigė žiniasklaidos pranešimus, kad popiežius Pranciškus iš vieno jauno italo mėgino išvaryti velnią, informuoja agentūra AFP. Vatikano atstovas Federico Lombardi pareiškė, kad popiežius tik pasimeldė už neįgaliojo vežimėlyje sėdintį vaiką, kaip tai dažnai elgiasi su ligotais ir kenčiančiais žmonėmis.

Vatikano atstovas pareiškė, kad popiežius tik pasimeldė už neįgaliojo vežimėlyje sėdintį vaiką, kaip tai dažnai elgiasi su ligotais ir kenčiančiais žmonėmis.<br>AP
Vatikano atstovas pareiškė, kad popiežius tik pasimeldė už neįgaliojo vežimėlyje sėdintį vaiką, kaip tai dažnai elgiasi su ligotais ir kenčiančiais žmonėmis.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 21, 2013, 3:46 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:19 AM

Prieš tai Italijos vyskupų konferencijos valdoma stotis „TV 2000“ parodė vaizdus iš Sekminių sekmadienio ceremonijos, kuriuose buvo matyti, kaip popiežius ant ligoto bernuko galvos uždeda abi rankas, o šis keliolika sekundžių trūkčioja.

Stotis citavo egzorcistus, teigusius, kad tai „neabejotinai“ buvo egzorcizmo malda. „TV 2000“ penktadienį ketina parodyti specialią laidą, kurioje bus kalbama apie „popiežiaus kovą su velniu ir jo gundymais“.

Teigiama, kad ir Pranciškaus pirmtakai Jonas Paulius II bei Benediktas XVI praktikavo velnio išvarymą. Daugelis tikinčiųjų šią praktiką vertina labai skeptiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.