B. Vėsaitės skrydžiu į Kazachstaną domėsis etikos komisija

„Tik antradienį sužinojau, kad lėktuvas, kuriuo skrido B. Vėsaitė į Kazachstaną, – privatus, nedidelis. Kodėl ji pasirinko šį skrydį, aiškinsimės, - kreipsimės į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją. Šiandien, trečiadienio rytą, tą padaryti jau įpareigojau Vyriausybės tarnybą“, - sakė premjeras Algirdas Butkevičius, paprašytas pakomentuoti Ūkio ministrės Birutės Vėsaitės kelionę į Kazachstaną verslo klasės lėktuvu.

B. Vėsaitė ir ją lydinti patarėjų delegacija į verslo forumą Kazachstane išvyko užsakomuoju reisu.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
B. Vėsaitė ir ją lydinti patarėjų delegacija į verslo forumą Kazachstane išvyko užsakomuoju reisu.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbalienė

May 22, 2013, 11:19 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:42 AM

Ūkio ministrė Birutė Vėsaitė ir ją lydinti patarėjų delegacija į verslo forumą Kazachstane išvyko užsakomuoju reisu aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu, kurį užsakė bendrovė „Arvi“.

Tačiau premjeras mėgino aiškinti, kad tai yra atviras puolimas prieš ministrę - esą tai daro buvę valdantieji, dabar bijantys išsamaus audito: „Apskritai, Ūkio ministerijoje anksčiau tam tikrus interesus protegavo tam tikri ministrai. Šito nebėra. Manau, kad dėl to šiuo metu yra kilę daug nerimo, nepasitenkinimo arba tiesiog stojama į atvirą kovą, nes bijomasi išsamaus audito rezultatų, kuris bus atliktas.

Turime žinių apie bendroves, susijusias su buvusiais ministrais ar jų artimaisiais, kurios gavo iš vienos ar kitos ministerijos paramą. Kol kas visa tai – tiriama“.

Lietuvos prezidentė teigė, jog ūkio ministrės Birutės Vėsaitės skrydis į Kazachstaną verslo bendrovės užsakytu lėktuvu - susisaistymas su verslininkais, keliantis abejonių ministrės veiklos skaidrumu.

Skrydžio į Kazachstaną kaina bendrovės „Arvi“ užsakytu aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu pasirodė priimtina, pareiškė ūkio ministrė. Be kita ko, ji pareiškė neturinti laiko skraidyti reisiniu lėktuvu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.