Iš Briuselio - D. Grybauskaitės kirtis B. Vėsaitei

Specialiai lrytas.lt, Briuselis

Prezidentė sako, kad B. Vėsaitės skrydis meta šešėlį ant visos Vyriausybės.<br>Fotomontažas
Prezidentė sako, kad B. Vėsaitės skrydis meta šešėlį ant visos Vyriausybės.<br>Fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Guoda Pečiulytė

May 22, 2013, 2:29 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:20 AM

Į Vadovų Tarybos posėdį Briuselyje atvykusi prezidentė Dalia Grybauskaitė pakartojo, kad ūkio ministrės Birutės Vėsaitės skrydis į Kazachstaną privačios bendrovės užsakytu lėktuvu yra „netoleruotina praktika“.

„Tokia praktika tikrai netoleruotina. Tai tiesioginė sąsaja su verslu ir tai tikrai meta labai didelį šešėlį, būtent neskaidrų šešėlį ant visos Vyriausybės“, - teigė D. Grybauskaitė.

Paklausta, ar pasitikti ūkio ministre, prezidentė teigė, kad pirmiausiai į šį klausimą turės atsakyti premjeras Algirdas Butkevičius pirmadienį vyksiančio susitikimo metu.

„Pirmiausiai turėtų atsakyti į šį klausimą gerbiamas premjeras, tai jo partijos, jo vyriausybės narė ir manau, kad apie tai mes kalbėsime su premjeru pirmadienį susitikimo metu“, - teigė D. Grybauskaitė. Lrytas.lt primena, kad ūkio ministrė B. Vėsaitė ir ją lydinti patarėjų delegacija į verslo forumą Kazachstane išvyko užsakomuoju reisu aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu, kurį užsakė bendrovė „Arvi“.

Ar B. Vėsaitė vis dar gali užimti ūkio ministrės pareigas? Apie tai žurnalistė Daiva Žeimytė trečiadienį kalbėsis su Socialdemokratų frakcijos Seime seniūne Irena Šiauliene, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnu Eligijumi Masiuliu bei dienraščio „Verslo žinios“ vyriausiuoju redaktoriumi Rolandu Barysu 17 val. 20 min. laidoje “Lietuva tiesiogiai” per “Lietuvos ryto” televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.