Prezidentūra turės sapnų aiškintoją?

Karaliaus rūmuose viduramžiais buvo įprasta turėti juokdarį, o prezidentė D. Grybauskaitė, atrodo, neišsivers be sapnų aiškintojo.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

May 22, 2013, 7:34 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:52 AM

Jei Prezidentūroje toks etatas tikrai atsiras, didžiausią galimybę jį užimti turės rašytoja, Kovo 11-osios Akto signatarė V. Jasukaitytė. Būtent ji viešai paskelbė susapnavusi neįtikėtinai įdomų sapną.

Veiksmas vyko „Kauno” viešbučio restorano rūsyje, kuriame susirinko Kauno galingieji ir prokuroras Kęstutis. Suprask – Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis.

Galingieji tarėsi, kaip atsikratyti prezidentės D. Grybauskaitės, o prokurorą Kęstutį spaudė kuo ilgiau vilkinti Garbaravičių šeimos bylą. Už paslaugą pažadėjo dosniai atsilyginti – paskirti generaliniu prokuroru.

Sunku spėlioti, ar Kauno galingieji tikrai svajojo apie tokius pokyčius ir ar sugebėtų ištesėti šiuos pažadus, bet sapnas turbūt smarkiai įbaugino tiek prezidentę D. Grybauskaitę, tiek paklusniausią jos mokinį generalinį prokurorą D. Valį.

Pastarasis nusprendė užbėgti įvykiams už akių ir ėmėsi aktyvių veiksmų.

Nors Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras K. Betingis užtikrintai laimėjo konkursą dar vieną penkerių metų kadenciją eiti šias pareigas, D. Valys tą pačią dieną paskelbė pakartotinę atranką.

Gal pats taip sugalvojo, gal sulaukė telefono skambučio iš Prezidentūros, bet suskubo atsikratyti neįtikusio pavaldinio, kuris per tariamą pedofilijos skandalą nepabūgo viešai prabilti apie prokuratūros skaudulius.

Didelė tikimybė, kad rašytoja V. Jasukaitytė neapsiribos šio vienintelio sapno paskelbimu ir toliau tokiu būdu patarinės tiek šalies prezidentei D. Grybauskaitei, tiek generaliniam prokurorui D. Valiui.

Jei ši moteris tikrai turi tokių neįprastų galių, ji galėtų padėti tirti ir kitus nusikaltimus.

Pavyzdžiui, susapnuotų, kur šiuo metu slapstosi tariamo pedofilijos skandalo įpūtėja N. Venckienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.