Muzikos karai purto Europos šalis

Trečiasis pasaulinis karas kils ne dėl to, kad savo požemiuose įtartinai krapštosi šiaurės korėjiečiai. Ne, jį sukels kasmetė gegužinė, kurios metu prie televizorių įsitaisę milijonai europiečių 15 minučių pamaigo telefonus.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 23, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:46 AM

Azerbaidžano prezidentas ir Rusijos užsienio reikalų ministras rūsčiais veidais pažadėjo, kad išsiaiškins kaltininkus ir jie neišsisuks nuo atsakomybės.

Nušvilpė cisterną naftos? Paniekino nacionalinius simbolius ar supeikė degtinės kokybę?

Ne. Visas triukšmas dėl balų, kuriuos azerbaidžaniečiai sakosi skyrę Rusijai „Eurovizijoje”, bet nepamatė jų iš Vokietijos atkeliavusioje susumuotų rezultatų lentelėje.

O čia – rimti reikalai. Supuvę vakariečiai kapitalistai nutarė supjudyti puikiai sutariančias tautas ir sumenkinti jų muzikinius laimėjimus.

Jei vokiečiai bent neatsiprašys, reikia suprasti, bus kalbama rimčiau.

Tiesa, ir patys vokiečiai turi savų problemų.

Atrodo, jie tuoj nuvers savo kanclerę A. Merkel – viešai pliekiama už tai, kad šios šalies grupė „Eurovizijos” finale liko lentelės dugne, vos vienu balu perlipusi A. Pojavį. Viskas aišku: Europa nebalsuoja, nes vokiečių lyderė ją užkniso savo pamokymais ir raginimais taupyti.

Baltarusijos prezidentas, kuris pernai asmeniškai įsikišo ir liepė ištirti atrankos į „Euroviziją” rezultatus, šiais metais tikriausiai pagrūmos Rusijai – mat ši baltarusių atlikėjai nepaskyrė nė vieno balo.

Nors tikriausiai ir čia bus pasidarbavę vokiečių balsų skaičiuotojai.

Geopolitinis žemės drebėjimas – ne kitaip. Mes, beje, irgi turime priežasčių pykti. Tos kvailystės su emigrantų patirtomis balsavimo kliūtimis, o ir latvių mums neskirti balai kelia daug įtarimų.

Beje, latviai „braliukai” jau seniai buvo įtartini ir slidūs.

Pavyzdžiui, kaip paaiškinti jų gaminamus ir Lietuvoje turistams pardavinėjamus šokoladukus su užrašu „Vilnius”?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.