Ūkio ministrės B. Vėsaitės likimas gali būti sprendžiamas po VTEK verdikto

Privačiu lėktuvu į

J. Olekas pripažino, kad situacija, į kurią pateko kolegė B. Vėsaitė, yra „gana delikati, ant tam tikros ribos“.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
J. Olekas pripažino, kad situacija, į kurią pateko kolegė B. Vėsaitė, yra „gana delikati, ant tam tikros ribos“.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 23, 2013, 10:34 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:35 AM

„Reikia sulaukti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos verdikto ir turėsime daugiau informacijos, kad galėtume vienaip ar kitaip elgtis. Viskas priklausys nuo to, kokius turėsime faktus, ekspertų vertinimus ir kaip pati Birutė paaiškins“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė J. Olekas.

Jis pripažino, kad situacija, į kurią pateko kolegė, yra „gana delikati, ant tam tikros ribos“.

„Trumpai kalbėjau su pačiai ministre vakar, ji pasakė savo argumentus Ji aiškiai pasakė, kad vyko į rimtą forumą, kuriame ir pirmininkavo, ir turėjo dalyvauti, kreipėsi į kompaniją, su kuria ministerija yra sudariusi sutartį, kuri yra laimėjusi konkursą dėl bilietų pardavimo, ir turbūt dar ne pačios Birutės darbo metu, o ankstesnės vadovybės, ir įsigijo bilietus, kuriuos pasiūlė kaip patogiausius, tinkamus. Visi lėktuvai privatūs, vienos kompanijos ar kitos“, - kalbėjo J. Olekas.

VTEK trečiadienį gavo premjero Algirdo Butkevičiaus ir Seimo narės Agnės Bilotaitės prašymus ištirti ūkio ministrės elgesį, kai į Kazachstaną ji skrido privačios bendrovės „Arvi“ užsakytu lėktuvu. „Arvi“ šiuo metu derasi su Ūkio ministerija dėl Marijampolės laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo sutarties. Ar pradėti tyrimą, bus sprendžiama komisijos posėdyje gegužės 28 dieną.

Ūkio ministerijos teigimu, bilietas ministrei į abi puses kainuos 2700 litų, nors tokios kelionės kaina žmogui gali siekti apie 13 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.