G. Einikiui 400 litų baudą skyręs teisėjas aiškinsis dėl tokio paties pažeidimo

Klaipėdos apylinkės teisme išnagrinėta administracinė byla, kurioje

G. Einikis pripažino kaltę ir gailėjosi.<br>A. Pilaitienė
G. Einikis pripažino kaltę ir gailėjosi.<br>A. Pilaitienė
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė ("Lietuvos rytas")

May 24, 2013, 4:22 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:48 AM

Šią bylą nagrinėjusiam teisėjui Dariui Kurpavičiui taip pat surašytas toks pat administracinių teisės pažeidimų protokolas. Gegužės 31 d. D. Kurpavičiaus elgesį svarstys Teisėjų taryba, o gavusi išvadas Generalinė prokuratūra spręs, ar reikia kreiptis į Seimą dėl teisėjo imuniteto panaikinimo.

Kol kas D. Kurpavičiui galioja teisinė neliečiamybė. Už smulkų chuliganizmą numatyta ne tik bauda, bet ir areštas, todėl Seimas turės spręsti, ar leisti teisėją sodinti į teisiamųjų suolą.

D. Kurpavičius nemalonumų prisišaukė balandžio viduryje. Tuomet jis sostinėje susitiko su kurso draugais ir po to su Vilniaus miesto apygardos prokuratūros prokuroru Audriumi Pėstininku dar nuėjo į vieną restoraną.

Čia pastarasis esą pasigedo striukės, buvo iškviesta policija. Striukė atsirado, paaiškėjo, kad visas skandalas buvo sukeltas be reikalo.

A. Pėstininkas buvo nuvežtas į policiją apklausti. Į alkoholio matuoklį jis įpūtė 3,02 promiles.

A. Kurpavičius nebuvo apklaustas, jo blaivumas netikrintas. Tik praėjusią savaitę teisėjas buvo iškviestas į apklausą Vilniuje.

G. Einikis buvo kaltinamas ne tik smulkiu chuliganizmu, bet ir policijos pareigūnų teisėtų nurodymų nevykdymu.

Krepšininkas nemalonumų prisidarė gegužės 9 dieną. Prieš vidurnaktį viename Klaipėdos viešbutyje Šaulių gatvėje būdamas girtas jis keikėsi bei ranka trenkė viešbučio direktoriui į veidą. Tuo jis pažeidė viešąją tvarką ir rimtį.

Vežamas į Klaipėdos universitetinę ligoninę patikrinti blaivumo, G. Einikis plūdo necenzūriniais žodžiais pareigūnus, tuo pažeisdamas jų garbę ir orumą.

D. Kurpavičius teigė, kad G. Einikiui ne pati didžiausia už tokį nusižengimą bauda paskirta todėl, kad jis pripažino kaltę ir gailėjosi. Tai pripažinta lengvinančia aplinkybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.