Seimo pirmininkas prabilo apie B. Vėsaitės atsistatydinimą (audio)

Laidos garso įrašą rasite čia

.Seimo pirmininkas sako, kad B. Vėsaitė diskredituoja valdančiąją koaliciją.<br>V. Balkūnas
.Seimo pirmininkas sako, kad B. Vėsaitė diskredituoja valdančiąją koaliciją.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 24, 2013, 10:09 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 8:21 AM

„Ta kelionė diskredituoja valdančiąją daugumą ir nedaro valdančiai daugumai garbės. Jeigu paaiškės, kad buvo pažeista etika, tegul deda portfelį“, – pridūrė Seimo pirmininkas, turėdamas omeny galimą B. Vėsaitės atsistatydinimą.

Tiesa, jis pasakė, kad apsispręs, ar paremti ministrės interpeliaciją, kada Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pateiks vertinimus ir bus žinomos visos kelionės aplinkybės.

V. Gedvilas pripažino, kad kitą pirmadienį susirinksiančioje valdančiosios koalicijos Politinėje taryboje gali būti svarstomas klausimas dėl galimų opozicijos interpeliacijų B.Vėsaitei ir sveikatos apsaugos ministrui Vyteniui Povilui Andriukaičiui.

V. Gedvilas papasakojo kaip finansuojamos jo paties kelionės – neviršijama tai išlaidų rūšiai suplanuotas lėšų limitas. Pasak jo, Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu komandiruočių padaugės, tačiau tai truks tiktai pusmetį.

Seimo pirmininkas pritarė siūlymui mažinti Seimo nario atlyginimą 5 proc. už kiekvieną be pateisinamos priežasties praleistą plenarinį posėdį. Jis taip pat pasisakė už parlamentarų mokamų atostogų įteisinimą: „Nenormalu, kad Seimas – vienintelis institutas, kur nėra reglamentuotos atostogos“. V. Gedvilas nušvietė, kaip Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu bus palaikomi ryšiai su kandidate į ES nares Kroatija, kur jis neseniai lankėsi.

Komentuodamas kai kurių politikų požiūrį į homoseksualus, Seimo pirmininkas priminė, kad Lietuva – demokratiška šalis. „Tai nėra kokia nors akcinė bendrovė, kur Seimo pirmininkas gali sudrausminti“, - parlamentines laisves apibūdino V. Gedvilas.

Seimo pirmininkas ryžtingai pritarė Nacionalinio stadiono statybai: „Negalime neturėti nacionalinio stadiono, nors vienintelio“.

Laidos garso įrašą rasite čia

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.