Vietnamą pakerėjo krikščionių pamokslininkas be rankų ir be kojų - N. Vujicicius

25 tūkstančiai žmonių susibūrę futbolo stadione, milijonai – namuose prilipę prie televizorių ekranų. Taip komunistų valdomas Vietnamas laukė žinios, kurią jiems praneš evangelikų pamokslininkas iš Australijos Nickas Vujicicius, rašo AP.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 24, 2013, 4:50 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:42 AM

„Ar žinai, kodėl aš myliu Dievą? - N. Vujicicius ant scenos klausia mažos mergaitės, kuri, kaip ir jis, gimusi be rankų ir kojų. - Todėl, kad rojus egzistuoja. Ir vieną dieną, kai pateksime į rojų, mes turėsime rankas ir kojas. Ir mes bėgiosime, žaisime, lenktyniausime“.

Šie žodžiai buvo vienintelė N. Vujiciciaus nuoroda į jo tikėjimą tą vakarą. Didžioji dalis auditorijos buvo ne krikščionys, tačiau pamokslininkas juos patraukė kaip gyvas pavyzdys, kaip įveikti negalią.

Pats pamokslininko pasirodymas yra ženklas, kad autoritariška valdžia, anksčiau žiauriai ribojusi religiją, pradeda į ją žiūrėti labiau atsipalaidavusi. N. Vujicicius yra pirmasis užsienietis krikščionių pamokslininkas Vietname. Jis yra ir užsienietis, Vietname sutraukęs didžiausias klausytojų minias pastarųjų metų istorijoje.

N. Vujicicius su dvylikos narių „Nicko komanda“ išvyko į Azijos turą, skleisdami evangeliją. Vietnamas yra antroji jų aplankyta šalis. Populiaraus pamokslininko labdaros fondas pernai surinko daugiau kaip 1,6 mln. dolerių. Jo vaizdo įrašai „Youtube“ peržiūrėti milijonus kartų, jis yra trijų bestselerių autorius.

„Mes esame unikalūs dvasininkai. Galime patekti į nacionalinę televiziją, kur kiti krikščionys negali, - ketvirtadienį užkulisiuose kalbėjo N. Vujicicius, sušlapęs nuo tropinės liūties, kuri vis nenutraukė jo pasirodymo Hanojuje. - Žinoma, Vietname yra apribojimų, ką tu gali ir ko negali kalbėti apie savo tikėjimą, bet elgiantis protingai - viskas įmanoma. Kai kur mes turime būti gudrūs kaip žalčiai ir švelnūs kaip balandžiai“.

Vietname yra 8 proc. krikščionių, 16 proc. budistų ir apie 45 proc. išpažįstančių vietines religijas. Vietnamo Konstitucijoje pripažįstama religijos laisvė, tačiau realiai religinė veikla reguliuojama ir ribojama.

N. Vujicicius gimė su amelijos sindromu – tai retas sutrikimas, kai žmogus neturi visų keturių galūnių. Vaikystėje jis patyrė patyčias ir dėl to net bandė nusiskandinti.

Neįgalus vaikinas stiprybę rado tikėjime ir būdamas 19 metų Kalifornijoje įsteigė labdaros organizaciją. Dabar jam 30 metų, jis turi sūnų ir keliauja po pasaulį – yra aplankęs jau 47 šalis.

N. Vujicicius, gebantis stovėti ir judėti ant savo dubens, per pasirodymą sukiojosi ant nedidelio stalo, pastatyto scenoje. Jis papirko auditoriją juokais, šmaikštavimais ir bandymu kalbėti vietnamietiškai.

Pamokslininkas kalbėjo apie patyčias ir girtavimą, atleidimą ir viltį bei apie pagarbą šeimai. Visos šios temos buvo suderintos su Vietnamo vadovais. Vienas iš jų – šalies viceprezidentas – taip pat stebėjo pasirodymą iš VIP zonos.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.