Klaipėdiečiai prie bendro maldos pusryčių stalo pasijuto lyg viena šeima

V. Grubliauskas klaipėdiečius į maldos pusryčius pakvietė antrą kartą.

Klaipėdos bendruomenės maldos pusryčių akimirkos.<br>G. Pilaitis
Klaipėdos bendruomenės maldos pusryčių akimirkos.<br>G. Pilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

May 25, 2013, 6:59 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:48 AM

Viešbučio „Amberton Klaipėda“ konferencijų salėje išvydęs aktyviausius miesto visuomenės narius meras V. Grubliauskas pasidžiaugė, kad prie stalų tuščių vietų nebuvo - visi pakviesti asmenys susirinko į bendrus maldos pusryčius.

Kartu meldėsi visų Klaipėdos religinių konfesijų ir tautinių bendrijų atstovai. Atvyko svečių ir iš aplinkinių rajonų. Visus susirinkusius pasveikino Telšių vyskupas Jonas Boruta.

„Susėdome prie bendro maldos pusryčių stalo, kad paliudytume sau ir kitiems, kad nėra temų, klausimų ir problemų, dėl kurių negalėtume tartis ir sutarti. Žinoma, jeigu patys to norime, jeigu esame tam pasirengę pirmiausia dvasiškai, be jokių išankstinių nuostatų, jeigu mus vienija tos pačios žmogiškosios vertybės“, - pažymėjo V. Grubliauskas.

Kalbėdami apie tai, kas yra svarbiausia žmogaus sielai, ir prisimindami įvairius krikščionybės raidos etapus, pranešėjai nepamiršo ir Žemaitijos krikšto 600 metų jubiliejaus. Tai, kas įvyko, pasak J. Borutos, „buvo tik pradžios ženklas, savotiškas atspirties taškas, tam tikras įpareigojimas ir atsakomybė suvokti gilesnę, dvasinę šio įvykio reikšmę prasmingam ir darniam gyvenimui krikščioniškųjų vertybių šviesoje“.

Buvo skaitomas Šventasis Raštas, skambėjo jaunųjų dainininkų atliekamos giesmės. Katalikų, evangelikų liuteronų, stačiatikių dvasininkai krikšto svarbą žmogaus sielai gvildeno įvairiais aspektais suvokdami tai kaip įpareigojančią palaimą. Dvasinių vertybių pradą akcentavo ir kiti miesto bendruomenės nariai - mokslo, verslo atstovai, politikai.

V. Grubliauskas klaipėdiečius į maldos pusryčius pakvietė antrą kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.