B. Vėsaitė: „Jeigu pasirodysiu neteisi, dėsiu pareiškimą ir išeisiu pakelta galva“

Bendrovės „Arvi“ užsakytu lėktuvu į Kazachstaną skridusi ūkio ministrė Birutė Vėsaitė teigė pasitrauksianti iš pareigų, jeigu ją svarstanti Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) priims jai nepalankų sprendimą.

B. Vėsaitė į Kazachstaną skrido bendrovės „Arvi“ užsakytu lėktuvu.<br>V. Balkūnas
B. Vėsaitė į Kazachstaną skrido bendrovės „Arvi“ užsakytu lėktuvu.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-26 20:50, atnaujinta 2018-03-06 06:06

„Jeigu aš pasirodysiu neteisi, tikrai nenoriu kenkti Socialdemokratų partijai, koalicijai. Dėsiu pareiškimą ir pakelta galva išeisiu“, - TV3 laidai „Savaitės komentarai“ sakė B. Vėsaitė.

Ji teigė, kad premjeras Algirdas Butkevičius teisingai padarė nusprendęs kreiptis į VTEK. Esą visuomenei turi būti išsklaidytos abejonės.

„Jeigu visuomenėje kilo abejonių, tai kreipimasis į VTEK buvo, sakyčiau, labai protingas sprendimas“, - tikino B. Vėsaitė.

Ūkio ministrė pripažino, jeigu būtų žinojusi, kad dėl jos kelionės kils toks skandalas, ko gero, būtų neskridusi.

„Galbūt tada aukočiau 40 valandų laiko, kuris tikrai yra labai brangus. Aš pasiklausiau savo teisininkų, jie užtikrino, kad neturėtų būti keblumų, nes bilietus nupirko Ūkio ministerijos konkursą laimėjusi bendrovė.

Man buvo duotas kyšis – trumpesnis skrydžio laikas. Tą aš pripažįstu. Trumpesnis skrydžio laikas tikrai buvo didžiulė dovana“, - tikino ministrė.

Privačiu lėktuvu į Kazachstaną skridusios ūkio ministrės socialdemokratės Birutės Vėsaitės kėdę klibina ir Seimo opozicija, ir valdančiosios koalicijos partneriai. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcija nusprendė inicijuoti interpeliaciją ūkio ministrei.

O Seimo valdantieji - Darbo partijos ir „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai - ragina B. Vėsaitei atsistatydinti pačiai. Premjeras Algirdas Butkevičius ir socialdemokratai ragina sulaukti etikos sargų sprendimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.