Kultūros namų neparduoda net ir po 19 aukcionų

Šešis metus pardavinėjami seni kultūros namai Marijampolėje pretenduoja tapti savotiškais rekordininkais. Pastatui parduoti savivaldybė jau surengė 19 aukcionų, tačiau juo niekas nesidomi.

Savivaldybės atstovai sako, kad taip ilgai dar nieko neteko pardavinėti. Valdininkai ruošiasi jubiliejiniam – 20-ajam pastato aukcionui.<br>Stopkadras
Savivaldybės atstovai sako, kad taip ilgai dar nieko neteko pardavinėti. Valdininkai ruošiasi jubiliejiniam – 20-ajam pastato aukcionui.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija, Geda Kumžienė

May 26, 2013, 8:02 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:06 AM

Miesto pakraštyje riogsančiame didžiuliame pastate jau seniai atjungtas šildymas, tad baiminamasi, kad jis dar labiau sunyks ir nebeliks visai vilčių parduoti. Jau dabar kaina nuo nuo pustrečio milijono nukrito iki 400 tūkstančių.

Marijampolės meras sako, kad jei leistų įstatymai pastatą už dyką atiduotų, kad tiktai kas nors senus kultūros rūmus prižiūrėtų.

Pirmas aukcionas buvusiems Marijampolės kultūros namams ir 45 arams žemės surengtas prieš šešerius metus. Tuomet savivaldybei buvo kilusi viltis, kad nereikalingo trijų aukštų pastato pavyks pelningai atsikratyti, tačiau džiaugtasi per anksti. Pirmuose aukcionuose dalyvavo vos keli pirkėjai, ir tie patys pastatu nesusižavėjo.

„Pirmam ne, paskui buvo antram, trečiam, kai kainą sumažinome dviese dalyvavo, bet.. Kiek iš viso jau yra surengta aukcionų? Devyniolika“, - „Lietuvos ryto“ televizijai teigė Turto valdymo skyriaus vedėjas Gintautas Sabas.

Savivaldybės atstovai sako, kad taip ilgai dar nieko neteko pardavinėti. Valdininkai ruošiasi jubiliejiniam – 20-ajam pastato aukcionui.

Per šešerius metus, kuomet pastatas pardavinėjamas, jo kaina katastrofiškai nukrito. Iš pradžių už senuosius kultūros namus buvo norėta gauti daugiau nei pustrečio milijono litų, dabar teprašoma 400 tūkstančių.

Valdininkai sako, kad pastatas kaip užkeiktas ir neranda atsakymų, kodėl net už nedidelę kainą jo niekas neperka. Spėliojama, kad pirkėjus gali baidyti kalėjimo kaimynystė.

„Domėtis domisi, bet niekas nedalyvauja. Buvo metas kai visai niekas nesidomėjo, tada pristabdėm privatizavimą, kai pradėjo vėl domėtis paskelbėm. Bet tik pasidomi ir viskas“, - tikino G. Sabas.

Marijampolės meras neslepia – aptriušusį griozdą už dyką atiduotų.

„Žinoma, pagal įstatymus neitų už dyką atiduoti, bet būtų galima ir kainą mažinti, kad ateitų verslas, kad ateitų žmonės, Marijampolė tik išloštų. Bet šiandien tų patalpų labai daug laisvų, ir kol kas niekas neužkimba“, - tikino Marijampolės meras Vidmantas Brazaitis.

Kelerius metus senieji kultūros rūmai nešildomi. Valdininkai baiminasi, kad pastatas laikui bėgant dar labiau nušiurs, tad galimybių parduoti jį apskritai neliks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.