Prokurorai pasiekė, kad Palangos savivaldybei būtų grąžinti privatūs kurhauzo kiemo statiniai

Praėjusią savaitę Palangos miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs civilinę bylą, visiškai patenkino Klaipėdos apygardos prokuratūros ieškinį dėl sandorių pripažinimo negaliojančiais ir restitucijos taikymo ir Palangos miesto savivaldybei grąžino kurhauzo kiemo statinius, kurie neteisėtai buvo tapę vienos šeimos privačia nuosavybe.

Teismas, visiškai patenkinęs prokuratūros ieškinį, iš atsakovų priteisė ir 1832 litus žyminio mokesčio bei 176,95 litus korespondencijos išlaidų.<br>R. Neverbicko nuotrauka iš archyvo
Teismas, visiškai patenkinęs prokuratūros ieškinį, iš atsakovų priteisė ir 1832 litus žyminio mokesčio bei 176,95 litus korespondencijos išlaidų.<br>R. Neverbicko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 27, 2013, 11:22 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:43 AM

Pasirašydami šias sutartis Jackų šeimos nariai vieni kitiems dovanojo, pardavė ar išmainė dalį Palangos centre esančių kiemo statinių (kiemo aikštelės), kurie, prokuratūros nuomone, buvo įgyti neteisėtai. „Teismas dar 2004 metais pripažino, kad 2000 metų pirkimo-pardavimo sutartis, sudaryta tarp A. Tiškevičiaus ir V. Jackienės dalyje dėl kiemo statinių pardavimo, yra negaliojanti. Tačiau turtas nebuvo sugrąžintas savivaldybei - atsakovai buvo sudarę eilę sandorių, kuriais buvo pakeisti turto savininkai. Šiuo procesu visi šie sandoriai panaikinti, turtas, esantis itin svarbioje kurorto vietoje, grąžintas savivaldybei“, – teismo sprendimą pakomentavo Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius. Teismas, visiškai patenkinęs prokuratūros ieškinį, iš atsakovų priteisė ir 1832 litus žyminio mokesčio bei 176,95 litus korespondencijos išlaidų. Teismo sprendimas neįsiteisėjęs, jis per 30 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Klaipėdos apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.