Psichologė bando užtildyti gėjus šmeižiantį P. Gražulį

Psichologė, visuomenės sveikatos specialistė Rasa Kuodytė-Kazielienė stoja į kovą su Seimo nariu Petru Gražuliu. Viešosios įstaigos „Humanizmo centras“ direktorė antradienį ketina Seimo narį apskųsti Generalinei prokuratūrai dėl nuolatinio neapykantos kurstymo, diskriminavimo ir šmeižimo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-27 14:28, atnaujinta 2018-03-06 05:26

„Jau pabodo nuolatinis Seimo nario neapykantos kurstymas, gėjų ir lesbiečių šmeižimas. Tai nuolat tęsiasi. P. Gražulis jaučiasi lyg viską galintis. Kada visuomenės nuomonė apie šiuos žmones pasikeis, jei kažkas, o ypač Seimo narys, gali taip paprastai diskriminuoti kitus?“ - klausia psichologė.

Švietimo ir mokslo ministerijoje dirbanti moteris tikina turinti pluoštą straipsnių ir televizijos laidų, kuriose P. Gražulis atvirai tyčiojasi iš homoseksualių žmonių ir tuo didžiuojasi.

„Esu surinkusi pluoštą jo pasisakymų, straipsnių ir prokuratūros tiesiog prašysiu įvertinti, ar P. Gražulio pasisakymai apie gėjus nėra visuomenės kurstymas. Aš kreipiuosi pati, kaip asmuo. Pati dirbdama su homoseksualais patiriu šią neapykantą.

Man kyla klausimas - kuo jis remiasi viešai sakydamas, kad homoseksualumas yra liga? Kuo jis tai pagrindžia? Mokslo įrodymais? Pasaulinės sveikatos organizacijos duomenimis, tai ne liga nuo 1973 metų. O jis tebeklaidina visuomenę“, - lrytas.lt teigia psichologė.

„Humanizmo centro“ direktorė neslepia, kad ją gąsdina toks Seimo nario nebaudžiamumas, tačiau ji, nepaisant atkalbinėjimų, neketina pasiduoti.

„Vieni žmonės manęs klausia, kam skųsti, jei šis Seimo narys yra nepakaltinamas? Bet iš kitos pusės, jeigu mes nieko nedarysime, ateityje gali būti visko.

Gal jis ir politikas populistas, bet nepamirškite, kad ir šalies pilietis. Turėtų ir vykdyti įstatymus“, - tikino R. Kuodytė-Kazielienė.

Tuo tarpu, pats Seimo narys dėl skundo neišgyvena, esą tai ne pirmas kartas, kai jį skundžia dėl jo pasisakymų apie homoseksualus.

„Tik iš jūsų tai sužinojau. Tegu kreipiasi, man širdies dėl to neskauda. Tikiuosi, kad prokuratūra yra normalios orientacijos“, - lrytas.lt sakė P. Gražulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.