Šiaulių oro uoste pasitikti iš Afganistano grįžę kariai

Sekmadienio vakarą Šiaulių oro uoste nusileido lėktuvas, kuriuo iš tarptautinės misijos Afganistane sugrįžo Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės (PAG-16) tarnybą baigę kariai.

Grįžusius iš misijos karius pasitiko ir pasveikino Krašto apsaugos savanorių pajėgų vyriausiasis puskarininkis seržantas majoras Darius Masiulis.<br>T. Pakalniškis
Grįžusius iš misijos karius pasitiko ir pasveikino Krašto apsaugos savanorių pajėgų vyriausiasis puskarininkis seržantas majoras Darius Masiulis.<br>T. Pakalniškis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 27, 2013, 10:17 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:48 AM

Grįžusius iš misijos karius pasitiko ir pasveikino Krašto apsaugos savanorių pajėgų vyriausiasis puskarininkis seržantas majoras Darius Masiulis. Grįžusių karių taip pat nekantriai laukė ir gausus būrys artimųjų. Artimieji su gėlėmis, karštais apkabinimais pasitiko karius.

Gegužės 30 d. Vilniuje, Katedros aikštėje vyks iškilminga karių sutikimo ceremonija.

Tarnybą Lietuvos vadovaujamoje Goro provincijos atkūrimo grupėje baigusi šešioliktoji karių pamaina daugiausia buvo sudaryta iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės karių.

Šiuo metu Goro provincijoje tarnauja jau paskutinė Lietuvos karių pamaina PAG-17, kuriai tenka ypatinga užduotis – užbaigti Lietuos vadovaujamos misijos veiklą ir perduoti atsakomybę už saugumą vietos saugumo pajėgoms. PAG-17 yra suformuota Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono pagrindu. Šio bataliono kariai jau antrą kartą dalyvauja misijoje Afganistane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.