Ūkio ministerija prašo prokurorų ištirti galimą švaistymą per Lietuvos tyrimų centrą

Ūkio ministerija prašo

B. Vėsaitė yra sakiusi, kad per LTC veiklos istoriją buvo „komercializuotas“ tik vienas patentas, o Ūkio ministerijai atsiskaityti su kreditoriais ir padengti nuostolius reikės 18,9 mln. litų valstybės lėšų.<br>V. Balkūnas
B. Vėsaitė yra sakiusi, kad per LTC veiklos istoriją buvo „komercializuotas“ tik vienas patentas, o Ūkio ministerijai atsiskaityti su kreditoriais ir padengti nuostolius reikės 18,9 mln. litų valstybės lėšų.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 27, 2013, 6:42 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:10 AM

„Šiandien kreipėmės į prokuratūrą dėl Lietuvos tyrimų centro ir beveik 19 mln. litų iššvaistymo mokesčių mokėtojų pinigų, nes sutarčiai prieštaravo ir Teisingumo ministerija, ir Valstybės kontrolė“, - pirmadienį žurnalistams sakė B. Vėsaitė.

Ūkio ministerija nurodė, jog į Vilniaus apygardos prokuratūrą pirmadienį kreiptasi, kad būtų apgintas viešasis interesas ir ištirta, ar steigiant LTC ir jam suteikiant valstybės garantiją, dengiant jo nuostolius, taip pat centro veikloje nėra piktnaudžiavimo ar kitos nusikalstamos veikos požymių.

B. Vėsaitė yra sakiusi, kad per LTC veiklos istoriją buvo „komercializuotas“ tik vienas patentas, o Ūkio ministerijai atsiskaityti su kreditoriais ir padengti nuostolius reikės 18,9 mln. litų valstybės lėšų.

2010-ųjų rudenį Vyriausybei ir IMB pasirašius sutartį dėl centro steigimo, IBM per penkerius metus už patentavimą ir konsultacijas planuota sumokėti apie 130 mln. litų. Centrui iš viso buvo žadama kasmet skirti po 40 mln. litų, arba 200 mln. litų per penkerius metus.

2011 metų birželį Ūkio ministerija bendrovei numatė skirti 39 mln. litų ES paramos, tačiau jos mokėjimas įstrigo, o pati bendrovė veiklos nevykdė. Lietuvos verslo paramos agentūra 2011 metais atsisakė patvirtinti milijoninius mokėjimus Ūkio ir Švietimo ir mokslo ministerijų valdomai įmonei.

Buvo numatyta, kad Lietuvos tyrimų centras ir IBM lygiomis teisėmis naudosis mokslinių tyrimų rezultatais, Lietuvos mokslininkai turės galimybę dirbti IBM laboratorijose Ciuriche ir Haifoje.

Lietuvos tyrimų centras įsteigtas įgyvendinant 2010 metų rugsėjo 16 dieną Vyriausybės ir IBM pasirašytą sutartį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.