Bendrovės „Arvi“ dosnumu naudojosi ne tik ministrė B. Vėsaitė

Bendrovės „Arvi“ įmonės organizuotuose susitikimuose su verslininkais yra dalyvavęs ir buvęs Ūkio ministras Rimantas Žylius. Įmonės užsakytu laivu prieš metus ministras plaukiojo su Kazachastano verslininkais. Tačiau buvęs ministras neįžvelgia sąsajų su Birutei Vėsaitei postą kainavusiu skandalu, nes, anot jo, ministerija tuo metu jokių derybų su „Arvi“ nevedė.

B. Vėsaitei gynybai panaudojo informaciją apie tariamas apie praėjusios Vyriausybės ir Seimo narių nuodėmes.<br>J. Stacevičius
B. Vėsaitei gynybai panaudojo informaciją apie tariamas apie praėjusios Vyriausybės ir Seimo narių nuodėmes.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Petkevičiūtė („Lietuvos ryto“ televizija)

May 28, 2013, 7:41 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:03 AM

Paskutines dienas Ūkio ministerijoje skaičiuojanti Birutė Vėsaitė yra pareiškusi, kad prezidentė dėl jos reaguoja neadekvačiai. Ministrė pareiškė, kad buvo ne vienas šalies vadovės neįvertintas galimos politinės korupcijos atvejis ankstesnėje Vyriausybėje ir Seime. Tačiau, rodos, ne visi įvardyti ministrės priekaištai turi pagrindo.

Praėjusią vasarą dėl geresnių ryšių su kazachų verslininkais įmonė „Arvi“ į pagalbą kvietėsi ir buvusį ūkio ministrą Rimantą Žylių.

Tąkart vykti niekur nereikėjo - kompanija surengė ekskursiją į Lietuvą atvykusiems verslininkams laivu po Kuršių neriją.

Iškyloje dalyvavo ir tuometis ūkio ministras Rimantas Žylius. Anot B. Vėsaitės aplinkos, šis atvejis taip pat galimas interesų supainiojimas, tačiau buvęs ministras neįžvelgia jokių sąsajų su ministrei postą kainavusiu skandalu.

„Esu dalyvavęs tarpvyriausybinėje komisijoje ir iš tikrųjų buvo plaukiama iš Nidos į Klaipėdą ar iš Juodkrantės į Klaipėdą laivu. Tuomet su niekuo nevyko jokios derybos“, - sako buvęs ūkio ministras Rimantas Žylius. Jis nelinkęs sugretinti savęs ir B. Vėsaitės.

B. Vėsaitė kaip galimą politinės korupcijos atvejį minėjo ir įsilaužimą į Viešųjų pirkimų tarnybos sistemą. R. Žylius tvirtina apie tai nieko nežinantis.

Viešųjų pirkimų tarnybos vadovas Žydrūnas Plytnikas teigia, kad prie sistemos gali prisijungti tik vidiniai administratoriai. „Kol kas duomenų apie įsilaužimus neturim. Buvom kreipęsi į prokuratūrą dėl tam tikrų įtarimų, bet generalinė prokuratūra nutraukė tyrimą, todėl patvirtinti faktų apie pažeidimus negalime“, - dėsto Ž. Plytnikas.

Ūkio ministrė B. Vėsaitė dūrė pirštu ir į ankstesnės kadencijos Seimą.

Esą prieš keletą metų privačiu lėktuvu į Azerbaidžaną skrido ir Seimo pirmininkė su delegacija. Tačiau tokias kalbas ir buvusi parlamento vadovė, ir Seimo kancleris vadina melu.

„Nereikia tepti kitų kuo pats esi susitepęs“, - atrėžia buvusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

„Į Azerbaidžaną skridau ne viena, buvo visa Seimo delegacija. Ten vyko verslo forumas, kuriame dalyvavo ir Lietuvos verslininkai. Aš atidariau tą verslo forumą, tačiau, priešingai negu B. Vėsaitė, į kelionę skridau ne privačiu lėktuvu“, - atskleidžia I. Degutienė.

Tuomet penkių Seimo narių delegacijai bilietai kainavo po 1800 litų.

Seimo kancleris Jonas Milerius tvirtina negalintis atsakyti, kokiomis lėšomis į konferencijas skraido pavieniai Seimo nariai, tačiau užtikrina, kad už parlamento delegacijų keliones visuomet moka Seimo kanceliarija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.