Seimas vėl neturi darbo – posėdžiavo pusę dienos

Ministerijoms parengiant vis mažiau įstatymų, Seimo nariai šią savaitę ir vėl pritrūko darbo. Antradienio Seimo posėdis baigėsi ne vakare, kaip įprasta, o apie 14.30 val. 

Seimo nariai darbą antradienį galėjo baigti anksčiau.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Seimo nariai darbą antradienį galėjo baigti anksčiau.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-05-28 15:10, atnaujinta 2018-03-06 04:29

Seimo opozicija tvirtina, jog parlamentas neturi darbo, nes ministerijos vangiai rengia naujų įstatymų projektų, todėl Vyriausybė neturi ką pateikti Seimui svarstyti.

Portalas lrytas.lt jau rašė, kad naujoji Vyriausybė per pirmuosius penkis darbo mėnesius parengė perpus mažiau įstatymų projektų, nei darbo pradžioje Seimui pateikė Andriaus Kubiliaus vadovaujamas ministrų kabinetas.

Seimo vadovai į posėdžių darbotvarkę gali įtraukti ir pavienių ar grupės Seimo narių parengtus įstatymų projektus. Tačiau jų įtraukiamas tik vienas kitas. Matyt naujieji Seimo nariai taip pat nėra pakankamai aktyvūs arba opozicijos atstovų parengti projektai Seimo daugumai neatrodo tokie svarbūs.

Tačiau už Seimo posėdžių darbotvarkės sudarymą atsakingas Seimo vicepirmininkas Vytautas Gapšys tokius opozicijos kaltinimus neigia.

„Seimo darbotvarkė sudaroma taip, kaip reikia. Mes planuojame savo darbus, vertiname įstatymų projektus pagal jų aktualumą. Taip pat atsižvelgiame į Seimo frakcijų prašymus, kuriuos įstatymus pradėti svarstyti. Negalime visko pradėti svarstyti iškarto, nes projektus dar turi įvertinti Seimo teisininkai“, - sakė V. Gapšys.

Jis pastebėjo, kad ketvirtadienį Seimas turėtų posėdžiauti įprastu ritmu – iki 17 val. Tiesa, jau ne vieną kartą iki vakaro suplanuoti posėdžiai baigdavosi kur kas anksčiau, nes darbotvarkė yra išpučiama svarstomam klausimui skiriant labai daug laiko. Vietoje 20-30 minučių įstatymo projektas kartais svarstomas vos kelias minutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.