Viešųjų pirkimų tarnybos direktorius Ž. Plytnikas supainiojo interesus

Viešųjų pirkimų tarnybos

Ž. Plytnikas teigė nesutinkantis ir su VTEK nurodytu pažeidimu dėl ginčo nedeklaravimo.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Ž. Plytnikas teigė nesutinkantis ir su VTEK nurodytu pažeidimu dėl ginčo nedeklaravimo.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 28, 2013, 4:04 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:23 AM

„Taip, be abejo, nes šituo sprendimu VTEK sukuria precedentą, kad jeigu nori pažeidėjai ar tie vagys, kurie nesąžiningai bando valstybės lėšas pavogti - užtenka tokiu atveju kontroliuojančios institucijos vadovą ir pareigūnus apskųsti ir tokiu atveju paralyžiuojamas visas tyrimas. Niekas tuomet negalės atlikti jokio tyrimo, valstybės lėšos bus vagiamos, kaip nori, kiek nori ir kada nori“, - BNS sakė Ž. Plytnikas, paklaustas, ar skųs VTEK sprendimą teismui.

„Šiuo konkrečiu atveju su Generaline urėdija nei bylinėjausi, nei turėjau konfliktų ar teisinių ginčų. Ir aš noriu pasakyti, kad tarnyba vykdė Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos nurodymą. Viešųjų pirkimų tarnyba visą laiką vykdė ir vykdys tikrinimus, žiūrės kaip valstybės lėšos naudojamos, kad būtų skaidriai naudojamos ir tikrai niekas jokių tyrimų netrukdys vykdyti tarnybai“, - BNS sakė Ž. Plytnikas.

Ž. Plytnikas teigė nesutinkantis ir su VTEK nurodytu pažeidimu dėl ginčo nedeklaravimo.

„Aš iš tiesų neturiu, ką deklaruoti. Su Generaline urėdija gyvenime neturėjau konflikto, o jei žiūrėtume E.Sakalauskaitę - ji pagal Civilinį kodeksą yra pilnametė savarankiška moteris“, - BNS sakė Ž. Plytnikas.

VTEK antradienį nutarė, kad Ž.Plytnikas, privačiai konfliktavęs su buvusia savo pavaduotoja Egle Sakalauskaite, priiminėjo tarnybinius sprendimus dėl jos tėvo Benjamino Sakalausko vadovaujamos Generalinės miškų urėdijos ir taip supainiojo viešuosius ir privačius interesus. Konstatuota, kad minėtais veiksmais Ž.Plytnikas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Anot VTEK, Ž. Plytnikas taip pat priiminėjo sprendimus dėl VPT pozicijos, teisme nagrinėjant bylą dėl E. Sakalauskaitės atleidimo iš tarnybos.

Taip pat nustatyta, kad Ž.Plytnikas nedeklaravo ginčo su E.Sakalauskaite. Komisijos nuomone, tokia įstatyminė prievolė Viešųjų pirkimų tarnybos vadovui buvo kilusi - to nepadaręs Ž. Plytnikas taip pat pažeidė įstatymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.