Alytaus moksleiviams – narų pamokos

Alytaus sporto ir rekreacijos centro baseine antrą savaitę kasdien ryte tris valandas vyksta praktinės saugaus elgesio vandenyje pamokos. Narai gelbėtojai moksleivius moko, kaip gelbėti skęstantįjį.

Naras moko gimnazistą, kaip traukti iš vandens skęstantįjį.<br>Z. Stankevičienė
Naras moko gimnazistą, kaip traukti iš vandens skęstantįjį.<br>Z. Stankevičienė
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

May 29, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:54 AM

Prasidėjus maudymosi sezonui beveik 800 Alytaus miesto pagrindinių ir vidurinių mokyklų bei gimnazijų 9–11 klasių moksleivių prie vandens telkinių vyks išmokę gelbėti skęstantįjį ir žinodami, kaip reikia saugiai elgtis vandenyje.

Tokias pamokas jiems veda Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (APGV) narai, talkinami Raudonojo Kryžiaus darbuotojų.

Moksleiviai atidžiai klausėsi patarimų ir noriai kartojo pratimus vandenyje, kaip tinkamai ir saugiai traukti skęstantįjį ir kaip pačiam elgtis pajutus, kad skęsti.

O kaip teikti pagalbą ant kranto, kol atvyks greitoji medicinos pagalba, jie buvo mokomi su dirbtiniu manekenu, vadinamu Joneliu.

„90 procentų tikimybė išgelbėti žmogų, jeigu jis po vandeniu išbuvo iki 5 minučių ir ištraukus buvo tinkamai suteikta skubi pagalba – dirbtinis kvėpavimas, širdies masažas.

Dažniausiai skęstama iki dešimt metrų nuo kranto.

Tikiuosi, kad per šią pamoką gavę praktinių žinių neišsigąsite ir padėsite, jei kam nors iš draugų ar nepažįstamų žmonių vandenyje atsitiks tokia nelaimė”, – Šv. Benedikto gimnazijos Ib klasės moksleiviams sakė naras gelbėtojas Martynas Valaitis.

Klasės auklėtoja džiaugėsi, kad tokia pamoka įvyko prieš klasės išvyką prie ežero kitą penktadienį.

Iš viso Alytaus narai ir medikai mokė trisdešimties klasių moksleivius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.