Birutė Coolness pagaliau atvėso

Viena patarlė, naivi kaip ir daugelis jų, byloja: ant to paties grėblio dukart užlipa tik kvailys. Bet jeigu pirmąkart užlipus per galvą negauni? Seimo narė Birutė Vėsaitė ant privačių ir viešųjų interesų grėblio užlipa ne pirmąkart. Ji, galima sakyti, yra šios srities specialistė, turi patirties.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

May 29, 2013, 11:22 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:36 AM

Visuomenės atmintis trumpa, nors tik prieš dvejus metus pagaliau Kaune užgeso ilgai liepsnojęs vadinamasis Kauno klinikinės ligoninės skandalas, kuriame socialdemokratės - parašiutininkės pavardė buvo dažnai linksniuojama.

Ji minima šalia skandalinga legenda tapusios Kauno 2-osios klinikinės ligoninės vadovo Tautvydo Jankausko figūros ir statybų bendrovės „Struktūra“, kuri laimėdavo visus gydymo įstaigos remonto konkursus, o kartu statė prabangų direktoriaus namą.

Audito tarnybos, STT, prokuratūra, teismai – visa Lietuvos teisinė mašina braškėjo beveik 5 metus negalėdama įveikti T. Jankausko, kuris tik šaipėsi į ūsą, žarstydamas pinigus tarp savos ir ligoninės kišenės.

Net nesislėpdama už susikompromitavusį direktorių kryžiumi gulė B. Vėsaitė ir kita Seimo narė, iš Darbo į socialdemokratų partiją perėjusi medikė Vilija Vertelienė. Ta pati, kurią, tapusią ūkio ministre, savo patarėja paskyrė veiklioji B. Vėsaitė.

Ką gali gydytoja patarti ūkio ministrei, lieka mįslė, bet Kauno medikus jau anuomet stebino, kodėl socialdemokračių duetas taip energingai gynė iki kaulo įsiėdusį, įžūlia korupcija įtariamą T. Jankauską.

Būtų galima įtarti, kad jis patiko joms kaip vyras. Na, tada suprantama ir žmogiška, nors gal ir nelabai valstybiška.

Bet vargu ar esmė glūdėjo asmeninėse simpatijose. Pasirodė, T. Jankausko vadovaujamos ligoninės projektavimo darbus nuolat laimėdavo „Statybos idėjų centras“ – ten dirbo B. Vėsaitės vyras Edmundas Miliutis.

Dar vėliau paaiškėjo, kad gydymo įstaigų korpusų atnaujinimo konkursą laimėjo bendrovė „Virmalda“, kuri atliko statybos darbus ir B. Vėsaitės būste Vilijampolėje.

Seimo narė dažnai pabrėžia, kad ji labai rūpinasi gauti lėšų gydymo įstaigoms remontuoti. Logiškas rūpestis, jei tai naudinga ir pačiai.

B. Vėsaitės patirtis kovojant už korumpuoto ligoninės vadovo galvą pravertė ir jai tapus ūkio ministre. B. Vėsaitė siūlė supaprastinti viešųjų pirkimų tvarką – pavyzdį rodė jos globojamasis T. Jankauskas, kuris į ligoninės viešųjų pirkimų komisiją buvo įtraukęs... vairuotojus.

Premjeras Algirdas Butkevičius, skirdamas B. Vėsaitė ūkio ministre, vargu ar neatsiminė skandalingosios Kauno ligoninės istorijos. Tai patvirtina spėjimus, kad premjeras skyrėšią socialdemokratę ūkio ministre prisibijodamas jos įtakos ir ryšių, o ne pasitikėdamas bendražygės skaidrumu.

A. Butkevičiui telieka skėstelėti rankomis ir tarti Julijaus Cezario žodžius: „Apsaugok mane, Viešpatie, nuo draugų, o nuo priešų pats apsiginsiu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.