Kas žemiau nusilenks britų serui?

Kauno technologijos universiteto (KTU) vadovybė laimėjo karštas lenktynes, kas labiau įsiteiks savaitgalį į Lietuvą atvykstančiam milijardieriui serui R. Bransonui.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2013-05-30 07:45, atnaujinta 2018-03-06 02:46

„Žalgirio” arenoje vyksiančio renginio „Forum One” metu garsus Jungtinės Karalystės verslininkas bus paskelbtas KTU garbės daktaru ir apdovanotas tai liudijančiomis regalijomis.

R. Bransonas per iškilmingą ceremoniją turbūt pirmą kartą išgirs apie tokią aukštojo mokslo įstaigą, o pirmadienį ją jau bus, ko gero, primiršęs. Bet galbūt įskaitys pavadinimą ant regalijų?

Bent kol kas KTU profesūra nepaaiškino, kas šį universitetą sieja su R.Bransonu ir už kokius nuopelnus verslininkas apdovanojamas. To greičiausiai nežino ir pats apdovanotasis.

Tuo metu Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto ir kitų Kaune įsikūrusių aukštųjų mokyklų rektoriai graužia nagus, kad ne jiems teks garbė spausti ranką legendiniam britui. Sielotis turėtų ir miesto valdžia.

Jei meras A. Kupčinskas būtų buvęs, būtų galėjęs nušluostyti nosį KTU rektoriui profesoriui P. Baršauskui.

Reikėjo šeštadienį sušaukti neeilinį tarybos posėdį ir paskelbti R. Bransoną Kauno garbės piliečiu.

Tuomet milijardierius būtų galėjęs dalyvauti Kauno savivaldybės tarybos posėdžiuose ir teikti pasiūlymus. Savivaldybė būtų įsipareigojusi jį palaidoti prestižinėse kapinėse ir įrengti memorialinę lentą.

Žinant R. Bransono polinkį į ekstravagantiškus poelgius, galima spėti, kad jau šios kelionės metu jis būtų nusižiūrėjęs patraukliausią vietą Petrašiūnų kapinėse ir pasirinkęs akmenį atminimo lentai.

Paskelbti britą Kauno garbės piliečiu beviltiškai pavėluota, bet dar nevėlu jo vardu pavadinti kokią nors gatvę ar oro uostą, kuriame leisis iškilaus verslininko lėktuvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.