Nuo tilto savižudę nutraukęs šiaulietis nepamirš jos žvilgsnio

Ketvirtadienį 24 metų šiauliečiui studentui Benui Razumui teko nepavydėtinas iššūkis. Važiuodamas per viaduką virš geležinkelio, vaikinas pamatė ant turėklo sėdinčią ir šokti žemyn susiruošusią jauną moterį. Kaip elgtis, kad padėties dar labiau nepablogintum? Kaip prieiti prie savižudės, kad jos neišgąsdintum, ir ji neįvykdytų savo kraupaus sumanymo tiesiog tavo akyse? Niekada iki šiol savo aplinkoje su savižudybėmis nesusidūręs šiaulietis pasakoja apie šią patirtį su stipriu jauduliu.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

May 31, 2013, 11:28 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:37 AM

„Žiūriu – sėdi ant krašto mergina. Sėdi ant turėklo, perlipusi. Žiūri į apačią. Kaip tik traukinys važiavo. Dešine ranka užsikabinusi už stulpo“, - susijaudinęs pasakoja B. Razumas.

Vaikinas pavažiavo toliau, kad neišgąsdintų savižudės ir sustojo maždaug už 20 metrų. Už jo sustojo dar vienas vyriškis. Jie abu išlipo, vyriškis iš karto paskambino policijai.

Policija vyrams liepė nesiartinti prie savižudės. „Ji į mus ir apskritai į aplinką nekreipė dėmesio. Atrodė labai sustresavusi, išsigandusi. Nežinau, kas jai ką padarė“, - sako šiaulietis. Pasak jo, mergina atrodė apie 25 metų amžiaus, tvarkinga.

Vyrai laukė, bet staiga šalia sustojo moteris, išlipo iš automobilio ir priėjo prie jos. „Matau, kad jos šnekasi. Aš tyliai pradėjau žengti žingsnius link jų. Moteriškei pamirkčiojau akim, kad gal paimtų ją už rankos. Ji švelniai paėmė ją už rankos, o aš priėjęs iš nugaros apkabinau ją per liemenį. Ji atsisuko ir pažiūrėjo į mane labai gailiom akim“, - pasakoja B. Razumas ir prisipažįsta to ašarotų akių žvilgsnio niekada nepamiršiantis.

Už kitos rankos merginą paėmė ir kitas vyriškis. „Sakau, ką čia darai? Perlipk į mūsų pusę, pakalbėsim. Ji nesipriešino, perlipo“, - apie išgelbėjimo akimirką pasakoja šiaulietis.

Mergina norėjo eiti namo, bet antrasis vyriškis sulaikė, pasiūlęs pasikalbėti. Pradėjo raminti, klausinėti, kas atsitiko. „Visiems aš esu bloga“, - sakė mergina ir prisipažino turinti du vaikus ir vyrą.

„Kaip supratom, su vyru problemų kaip ir nėra, bet blogai su kažkuo kitu. Ji atrodė labai išsigandusi, verkė, sakė: „Bus geriau vaikams be manęs, mano vyras juos užaugins“. Mes pradėjom guosti, sakyti, kad kitiems būna ir blogiau, kiti ir nesveikų vaikų turi, bet vis tiek laimingi gyvena“, - pasakoja B. Razumas.

Tada atvyko policija, ir vaikinas išvažiavo. Bet atsitokėti nuo patirto sukrėtimo negalėjo ilgai.

„Galvojau, kaip prie jos prieiti. Jeigu tik sustosiu ir išlipsiu iš mašinos, ir ji prieš mano akis nukris, aš naktimis nebeužmigsiu. Kai žiūri per televizorių, galvoji, kad tokioje situacijoje iškart liptum, kažką darytum. Bet dabar manau, kad pirma reikia apgalvoti, ar verta eiti artyn, ar ne. Laimei, viskas baigėsi gerai“, - sako vaikinas.

Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas portalui lrytas.lt patvirtino, kad toks įvykis ketvirtadienį prieš pietus buvo, bet išsamiau komentuoti atsisakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.