Tvarką Nemuno deltoje bandys padaryti K. Komskio žmogus

Penktuoju nuo įsikūrimo pradžios Nemuno deltos regioninio parko (NDRP) direktoriumi iš dviejų pretendentų šį penktadienį išrinktas Šilutės rajono tarybos narys 53 metų Vaidas Pavilonis, partijos „Tvarka ir teisingumas“ partijos Šilutės skyriaus lyderis.

Daugiau nuotraukų (1)

Aldona Aleksėjūnienė

May 31, 2013, 8:56 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:48 AM

Jis konkurse nurungė jauną rusniškį, žinomą laivadirbį ir rekreacijos specialistą , kaimo turizmo sodybos savininką Simą Knapkį.

Trečiasis pretendentas – Darbo partijos veikėjas Edgaras Kuturys – į konkursą neatvyko.

Konkursą rengė Valstybine Saugomų teritorijų tarnyba (VSTT), komisijai iš penkių narių vadovo VSTT teisės ir personalo skyriaus vedėja Žydrė Stirbienė.

Pasak jos, S. Knapkio pateikta veiklos programa buvo gera, bet egzaminuojamojo atsakymai gal dėl jaudulio buvo ne visai tikslūs ir išsamūs.

„Laimėjo Vaidas Pavilonis, spaudimo išrinkti būtent jį parko direkcijos vadovu vertinimo komisija nepatyrė. Jei kas įtaria protekcionizmą, primenu, kad mūsų tarnybos vadovė nėra lengvai lankstomas žmogus...“

V. Pavilonis sovietmečiu Šilutės žemės ūkio technikume įgijo zootechniko specialybę ir tik prieš kelerius metus Klaipėdos universitete neakivaizdžiai baigė rekreacijos ir turizmo verslo studijas.

Įkūręs ir ilgą laiką valdęs maisto produktų prekybvietę Šilutės centre, V. Pavilonis aktyviai dalyvavo vietos politikoje, dirbo Seimo nario „tvarkiečio“ Kęsto Komskio sekretoriumi-padėjėju.

Vienerius metus (2011-2012) buvo išrinktas rajono mero pavaduotoju, bet darbą prarado, pasikeitus valdančiųjų koalicijai.

Kokį palikimą naujasis direktorius ras?

Suniokotas stovyklavietes, išvogtų lauko baldų vietas, nešienautas atokvėpio vietas, vagonėliais nutupdytas upių pakrantes, šiukšlių kauges, ratų provėžomis išmaltus ir sunkiai įveikiamus privažiavimus prie lankytinų vietų, neveikiantį lankytojų centrą, suniokotą Pakalnės pažintinį taką, seklumomis užtvertas ir žvejų bei turistų laivams neįveikiamas šios upės žiotis.

Visi iki šiol dirbę direktoriai - Romualdas Ambrulaitis, Mindaugas Budginas, Nerijus Gricevičius ir Ramūnas Lydis – parko teritorijoje nesusitvarkė su gamtos niokotojų antplūdžiu.

V. Pavilonis šioje srity turi patirties – jis su bendraminčių būreliu yra ne kartą demaskavęs Šyšos upės teršėjus, dalyvavęs pikete prieš didžiausią iš jų – spirito gamyklą „Biofuture“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.