Lietuvos kriminalinė policija teigia pradedanti dirbti pagal FTB modelį

Ypatingą dėmesį į šiuolaikinio nusikalstamumo užkardymą sutelks nuo šiol iš esmės pertvarkyta Lietuvos kriminalinės policija.

Lietuviškasis FTB imsis būtinų priemonių kovai su organizuotomis nusikalstamomis grupėmis.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Lietuviškasis FTB imsis būtinų priemonių kovai su organizuotomis nusikalstamomis grupėmis.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 1, 2013, 9:04 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:40 AM

Pasak Policijos departamento pranešimo, Lietuvos kriminalinės policijos biuro pertvarka buvo brandinama ne vienus metus. Planuojant ir vykdant pertvarką siekta operatyviai reaguoti į besikeičiantį nusikalstamumo pobūdį, naujus nusikalstamumo keliamus iššūkius.

Identifikuotos ir išskirtos svarbiausios veiklos sritys, ypatingą dėmesį skiriant Europos Sąjungos ir Lietuvos valstybės nubrėžtiems prioritetams: nelegalios narkotikų apyvartos, terorizmo, nusikaltimų elektroninėje erdvėje, kontrabandos tyrimui, tarptautinio bendradarbiavimo stiprinimui.

Po pertvarkos Lietuvos centrinė kriminalinė policija - Lietuvos kriminalinės policijos biuras tampa optimalia veikiančia, modernia įstaiga, atitinkančia dabartines aktualijas, operatyviai reaguojančia į bet kokio lygio įvykius.

Lietuviškasis FTB imsis būtinų priemonių kovai su organizuotomis nusikalstamomis grupėmis (tarp jų ir mobiliosiomis), sieks nustatyti ir išieškoti organizuotų nusikalstamų struktūrų neteisėtai sukauptą ekonominį potencialą, griaus nusikalstamo verslo ir vidaus organizacinę infrastruktūrą bei ryšius, kitus organizuotos nusikalstamos veiklos pagrindus.

Lietuvos kriminalinės policijos biurui suteikti įgaliojimai ir atsakomybė koordinuoti ir kontroliuoti teritorinių policijos įstaigų veiklą kriminalinės žvalgybos ir ikiteisminio tyrimo vykdymo srityse. Biuras taip pat teiks policijos įstaigoms visą reikiamą pagalbą tiriant nusikalstamas veikas. Tai leis tobulinti teritorinių policijos įstaigų veiklą, efektyvinti nusikalstamų veikų užkardymą ir tyrimą, laiku nustatyti galimas grėsmes ir tinkamai į jas reaguoti.

Šiuos pokyčius, jų ilgalaikę naudą pajus ir nuo nusikalstamos veiklos skriaudą patyrę žmonės, teigiama pranešime. Kadangi ypatingas dėmesys bus skiriamas kriminalinės policijos pareigūnų kvalifikacijai tobulinti, kiekvienas nusikalstamas veikas tiriantis pareigūnas įgis daugiau žinių ir įgūdžių.

Bus tobulinama teisinė bazė, stiprinama komunikacija tarp centrinės kriminalinės policijos ir policijos apskrityse. Teritorinėms policijos įstaigoms nuolat bus teikiama reikiama pagalba, organizuojami mokymai, perduodama Lietuvos kriminalinės policijos biuro profesionalų sukaupta geroji nusikaltimų tyrimo praktika, žinios apie pažangias nusikaltimų tyrimo metodikas, inovatyvias technologijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.