Ministerija atnaujina parką: perka elektromobilį, mikroautobusą ir limuziną ministrui

Susisiekimo ministerija nutarė gerokai atnaujinti savo automobilių parką – vienu metu bus įsigyti net trys nauji automobiliai. Ministrui ieškoma naujo prestižinės klasės automobilio, o paprastiems darbuotojams – mikroautobuso ir elektromobilio.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jul 1, 2013, 1:37 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:17 AM

Ministerija aiškina, kad dabar naudojami automobiliai yra labai seni ir neekonomiški, todėl reikia naujų.

Ministras R. Sinkevičius šiuo metu vežiojamas 2007 m. gamintu „Volvo 80”, kuris buvo išnuomotas tuo metu, kai ministerijai vadovavo dabartinis premjeras Algirdas Butkevičius. Esą automobiliu daug važinėta, todėl toliau jo naudoti neapsimoka. Be to ministerija teigia, kad net ir norėdama daugiau negalėtų prastęsti sutarties dėl šio automobilio nuomos, nes to daryti esą neleidžia įstatymai. 

Kiti du automobiliai, kurių ketinama atsisakyti, yra kiek senesni – tai 2003 m., gamintas mikroautobusas „Eurovan“ bei 2005 m. gaminta „Škoda Superb“. Susisiekimo ministro patarėjas Ričardas Slapšys dar negali pasakyti, kiek ministerijos biudžetui kainuos naujieji pirkiniai. Išlaidų suma paaiškės pabaigus viešųjų pirkimų procedūrą.

Skirtingai nei daugelis kitų ministerijų, Susisiekimo ministerijos vadovai nutarė naujus automobilius pirkti, o ne nuomoti.

„Atlikus ekonominius skaičiavimus paaiškėjo, jog nuoma būtų daug brangesnė, tad taip taupomos biudžeto lėšos“, - portalui lrytas.lt sakė R. Slapšys.

Įstaigos vadovui ministerija ieško prestižinės klasės keturių durų sedano tipo automobilio, su automatine pavarų dėže, keturių varančių ratų sistema, odiniu salonu.

Perkamo elektromobilio variklio galingumas turi būti ne mažesnis kaip 70 kilovatų. Pardavėjai turės apmokyti ministerijos darbuotojus, kaip vairuoti elektromobilį.

„Elektromobilį nuspręsta pirkti norint patiems rodyti inovacijų skatinimo pavyzdį. Ministerijos kieme jau įrengta ir elektromobilių pakrovimo vieta. Be to, šios transporto priemonės eksploatacija yra taupesnė, o Vilniuje įrengus eismo juostas, kuriomis, be visuomeninio transporto, gali važiuoti ir elektromobiliai, dar leis taupyti ir susisiekimo laiką mieste“, - pasakojo ministro patarėjas.

Elektromobilį jau seniau įsigijo ir Susisiekimo ministerijos valdoma įmonė Lietuvos paštas.

Ministerija tvirtina, jog naujasis mikroautobusas ir „Volvo 80“ pakeisiantis automobilis bus taip pat naudojami ir Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai metu svečių bei delegacijų vežiojimui, tad labai svarbu jų patikimumas ir saugumas.

Įsigijus naujus automobilius dabartinių mašinų ketinama atsisakyti. Tai padariusi ministerija turės dar vieną seniau pagamintą „Škoda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.