Į Kauną turistai žvalgosi iš atviro autobuso

Kauno gatvėmis nuo liepos važinėja „MAGO“ raudonas autobusas atviru stogu. Juo rengiamos reguliarios ekskursijos, per kurias kauniečiai ir miesto svečiai turi galimybę apžvelgti Kauną.

Ekskursija trunka 1 valandą ir 10 minučių. Vienu metu autobusu važiuoti gali 30 keleivių.<br>M. Patašius
Ekskursija trunka 1 valandą ir 10 minučių. Vienu metu autobusu važiuoti gali 30 keleivių.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jul 2, 2013, 5:53 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:09 AM

Audiogidas autobuso keleiviams aštuoniomis kalbomis — lietuvių, anglų, rusų, vokiečių, švedų, suomių, prancūzų ir norvegų — pasakoja apie miesto įsikūrimą bei svarbiausius objektus.

Netrukus informacija bus įgarsinta dar keturiomis kalbomis: italų, ispanų, lenkų ir japonų.

Šešis kartus per dieną rengiamos ekskursijos pradedamos ir baigiamos Rotušės aikštėje, iš kur autobusas važiuoja pro Senamiestį, miesto centrą, Žaliakalnį, Aleksotą. Įlipti ir išlipti galima keturiose tarpinėse sustojimo vietose.

Ekskursija trunka 1 valandą ir 10 minučių. Vienu metu autobusu važiuoti gali 30 keleivių.

Ekskursija šiuo autobusu kainuoja 40 litų vienam žmogui. Kauniečiams šią vasarą taikoma nuolaida, todėl kelionė kainuoja 15 litų. Su tėvais važiuojantiems vaikams iki 16 metų už ekskursiją mokėti nereikia.

Galimybę apžvelgti Kauną miestiečiams ir turistams suteikė kelionių organizatorius „Senamiesčio gidas“, kuris rengia ekskursijas po Vilnių, Trakus ir visą Lietuvą.

Ekskursijos rengėjai tvirtino, jog maršrutą, kuris leistų Kauno svečiams geriau pažinti miestą, rengė ilgai ir atsakingai. Jų manymu, pakanka, kad žmonės išvysta centre ir arčiau jo esančius objektus.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas įsitikinęs, kad autobusas atviru stogu turėtų parengti gerokai ilgesnį maršrutą ir nuvežti turistus iki vieno įspūdingiausių Kauno objektų — Pažaislio vienuolyno.

„Iš miesto centro vykdami į Pažaislį žmonės galėtų pamatyti Parodos kalną, Ąžuolyną, zoologijos sodą, kelias apžvalgos aikšteles. Esu įsitikinęs, kad tokia ekskursija būtų dar populiaresnė, nei parodanti tik miesto centrą“, — kalbėjo meras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.